Home / slideshow / Programma districtsbeker 25 en 27 februari
Districtsbeker west 1

Programma districtsbeker 25 en 27 februari

Afgelopen week vonden de eerste wedstrijden voor de districtsbeker plaats. JOS Watergraafsmeer, AFC 2 en SDZ wisten zich al te plaatsen voor de achtste finales. Deze week krijgen WV-HEDW, Purmersteijn zaterdag, AFC zaterdag en RODA ’23 die kans nog. Je vindt het programma hieronder.

AFC zaterdag – RKAV Volendam

Een mooie, maar pittige tegenstander voor AFC zaterdag: het treft Hoofdklasser RKAV Volendam. Als Hoofdklasser mocht Volendam na de poulefase instromen. Het trof eerst twee zondag derdeklassers: VV Bergen en vervolgens VVZA uit Amersfoort. In de tussenronde volgde een duel met competitiegenoot Purmersteijn. Ook dat bleek geen probleem voor de Volendammers: 0-5.   AFC zaterdag moest als eersteklasser wel de poulefase spelen en trof daarin Loosdrecht (5-0), Zeeburgia (1-1) en DVVA (2-2). Het was genoeg voor de volgende ronde. Daarin werd VVA/Spartaan uitgeschakeld en vervolgens tweedeklasser PCVC uit Vleuten. AFC kreeg dus eigenlijk nog geen serieuze tegenstand in de beker en mag zich nu gaan meten met Volendam. De wedstrijd bij AFC begint dinsdag 25 februari om 20.00.

Purmersteijn zaterdag – WV-HEDW

Purmersteijn zaterdag en WV-HEDW waren net als RKAV Volendam veroordeeld tot de tussenronde. En die wisten ze dus beiden te doorstaan. Purmersteijn deed dat door eersteklasser Argon te verslaan na penalty’s. Ook WV-HEDW stuntte: het versloeg zondag Hoofdklasser Velsen met maar liefst 4-1. Zo bleven beide ploegen in de race voor de districtsbeker. Ook in de competitie gaat het zowel Purmersteijn zaterdag als WV-HEDW voor de wind. Als promovendus doet Purmersteijn al het hele seizoen mee bovenin de tweede klasse en pakte het bovendien de eerste periodetitel. Een prijs die WV-HEDW net misliep, op doelsaldo. De ploeg van Marcel Valk doet nog altijd mee om de titel, maar moet op dit moment de koppositie aan Scherpenzeel laten. Er wordt dinsdag 25 februari om 20.00 afgetrapt bij Purmersteijn.

VVS ’46 – RODA ’23

De zondagploeg van RODA ’23 gaat op bezoek bij VVS ’46 in Spanbroek. Het duel stond aanvankelijk gepland voor afgelopen zondag, maar werd afgelast vanwege de vele regenval. VVS ’46 speelt in de zondag derde klasse en kwam de poulefase en eerste ronde makkelijk door. Maar het weet inmiddels ook wat stunten is: de ploeg uit Spanbroek schakelde in de vorige ronde eersteklasser FC Uitgeest uit na een 1-2 zege. RODA ’23 komt uit dezelfde bekerpoule als SDZ. Het verloor van SDZ, maar een gelijkspel tegen KFC en een zege op AMVJ waren genoeg voor de volgende ronde. In de knock-outfase schakelde het vervolgens Buitenveldert en VSV uit.

Het complete midweekse programma in de districtsbeker:

  • dinsdag 25 februari 20.00: AFC (za) – RKAV Volendam
  • dinsdag 25 februari 20.00: Purmersteijn (za) – WV-HEDW
  • woensdag 26 februari 20.00: DWOW – Montfoort
  • woensdag 26 februari 20.00: Roda ’46 – Kolping Boys
  • donderdag 27 februari 20.00: VVS ’46 – RODA ’23
Send this to a friend