Home / Algemeen / Uitslagen districtsbeker zondag 23 februari
Districtsbeker west 1

Uitslagen districtsbeker zondag 23 februari

Zaterdag stond een flink aantal wedstrijden in de vierde ronde van de districtsbeker op het programma. Van de ploegen uit de regio Amsterdam kwamen alleen HBOK en Pancratius in actie. Beiden werden uitgeschakeld. Zondag worden er 3 wedstrijden gespeeld in de districtsbeker en zal in ieder geval één Amsterdamse ploeg de volgende ronde bereiken: De Dijk en SDZ spelen namelijk tegen elkaar. Hieronder vind je de uitslagen van zondag:

Uitslagen

  • 13.15: AFC zo 2 – AFC ’34: 2-0
  • 14.00: De Dijk – SDZ: 1-2
  • 14.00: VVS ’46 – RODA ’23: afgelast, opnieuw ingepland voor donderdag 27 februari 20.00

AFC zondag 2 – AFC ’34

Al vroeg in de middag neemt het tweede van AFC het op tegen een andere AFC: zondag eersteklasser AFC ’34 uit Alkmaar. De poulefase kwam AFC ’34 op halve kracht door en daarna zette het twee grote uitslagen neer. Het versloeg vierdeklasser DTS met 9-1 en zaterdag eersteklasser Monnickendam met 5-0. Naast de standaardelftallen mogen ook kampioenen en periodekampioenen uit de reserve hoofdklassen meedoen aan de districtsbeker. Zodoende is AFC zondag 2 dit jaar present in de beker. Het kwam de poulefase eenvoudig door met zeges op Blauw-Wit Beursbengels (vijfde klasse), Arsenal (vierde klasse) en Swift (derde klasse). Vervolgens schakelde het in de knock-outfase derdeklasser Bloemendaal en eersteklasser Zuidvogels uit.

De Dijk – SDZ

Het is dé topper van deze ronde in de districtsbeker, het duel tussen De Dijk en SDZ. De Dijk speelt dit seizoen in de Hoofdklasse, het podium waar SDZ komend seizoen ook wil acteren. Na een moeizame start gaat het nu goed met De Dijk in de competitie. In de beker had de ploeg van Kees Oostermeijer tot nu toe nog geen grote uitdagingen. Het trof vierdeklasser Germaan/De Eland en derdeklasser Hees. Die werden zonder problemen uitgeschakeld. Nu wacht dus een duel met SDZ, dat meedoet om de prijzen in de zondag eerste klasse. Ook in de beker ging het tot nu toe vrij gemakkelijk voor SDZ. SDZ won alles in de groepsfase. Het kwam vervolgens pas laat voorbij JOS Watergraafsmeer zaterdag en schakelde tot slot competitiegenoot Legmeervogels uit. De Dijk en SDZ lijken aan elkaar gewaagd te zijn en het belooft dan ook een mooi duel te worden.

VVS ’46 – RODA ’23

De zondagploeg van RODA ’23 gaat op bezoek bij VVS ’46 in Spanbroek. VVS ’46 speelt in de zondag derde klasse en kwam de poulefase en eerste ronde makkelijk door. Maar het weet inmiddels ook wat stunten is: de ploeg uit Spanbroek schakelde in de vorige ronde eersteklasser FC Uitgeest uit na een 1-2 zege. RODA ’23 komt uit dezelfde bekerpoule als SDZ. Het verloor van SDZ, maar een gelijkspel tegen KFC en een zege op AMVJ waren genoeg voor de volgende ronde. In de knock-outfase schakelde het vervolgens Buitenveldert en VSV uit.

Send this to a friend