Promotie en degradatie scheidsrechters

Niet alleen teams kunnen degraderen of promoveren maar jaarlijks worden ook de scheidsrechters beoordeeld op hun prestaties. Gemiddeld worden de scheidsrechters drie tot vier keer per seizoen beoordeeld. In de hogere groepen is dat soms zelfs zeven keer.

Aan de hand van die beoordelingen  maakt de KNVB een ranglijst op waarin de rapporten worden verwerkt in een puntensysteem. Er is sprake van een piramide vorm. Hoe hoger je komt des te minder er promoveren. In groep 3 promoveren bijvoorbeeld maar vier scheidsrechters van de zestig en degraderen er vijf. In groep 1 promoveert zelfs maar een scheidsrechter naar de landelijke lijst.

De KNVB heeft de scheidsrechters ingedeeld in zes groepen. De landelijke lijst fluit de Topklasse en hoofdklasse. Scheidsrechters in groep 1 fluiten in de hoofd en eerste klasse. Groep 2 is voor de eerste en tweede klasse. Groep 3 fluit derde en vierde klasse. Groep 4 is voor de vierde en vijfde klasse. Groep 5 is de laatste groep. Zijn fluiten wedstrijden in de vijfde en zesde klasse.

De scheidsrechters uit onze regio (groot Amsterdam) kregen vorige maande te horen of ze eventueel gepromoveerd of gedegradeerd zijn.  Alle niet genoemde scheidsrechters blijven in de categorie waarop ze actief waren het afgelopen seizoen.

PROMOTIE
NAAM PLAATS 2012/2013 2013/2014
J. Kooij Oostzaan Groep 2 Groep 1
P. Henshuijs Amsterdam Groep 2 Groep 1
B.S. Selier Amsterdam Groep 2 Groep 1
R. Punt Purmerend Groep 3 Groep 2
S. van der Eijk Amstelveen Groep 3 Groep 2
N.P. Bos Hoofddorp Groep 4 Groep 3
R. Floor Hoofddorp Groep 4 Groep 3
W.F. Golta Amstelveen Groep 4 Groep 3
E.M. Hoogenhout Almere Groep 4 Groep 3
B.Stuurop Amsterdam Groep 5 Groep 4
L.W. Janssen Amsterdam Groep 5 Groep 4
C. Mahabalie Amsterdam Groep 5 Groep 4

Er zijn ook zeven scheidsrechters gedegradeerd uit onze regio. Omdat zij het net vernomen hebben hebben wij besloten, na overleg met de KNVB, om ze niet te publiceren.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)