Promotieplicht voor kampioen Tweede Divisie lijkt van tafel

De KNVB lijkt af te zien van de verplichting voor de kampioen van de Tweede Divisie om naar de Jupiler League te promoveren. Veel clubs waren fel tegenstander van de promotieregeling naar het betaald voetbal en daar zwicht de voetbalbond nu voor.

In een brief aan de clubs uit de Tweede Divisie legt de KNVB uit dat er in januari opnieuw wordt gekeken naar de voorwaarden voor promotie. In januari gaat de voetbalbond om de tafel gaan met de clubs die op dat moment kans maken op het kampioenschap om te kijken of eventuele promotie naar de Jupiler League verantwoord is.

“De promotieplicht blijft in principe gelden, tenzij het bijvoorbeeld om financiële redenen onverantwoord is om de stap naar het betaalde voetbal te zetten. Promotie mag niet tot gevolg hebben dat het voortbestaan van de clubs of een goed verloop van de competitie in de eerste divisie in gevaar komt”, zo staat vermeld in de brief.

Afgelopen seizoen vond voor het eerst de verplichte promotie plaats. Jong AZ eindigde met een enorme voorsprong bovenaan en loste Achilles’29 af in de Jupiler League. De KNVB besluit eind april of de kampioen promoveert. Mocht de kampioen afzien van promotie, promoveert er geen andere club. Dat betekent dat de nummer laatst van de Jupiler League alsnog veilig is.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)