Martijn van Zurk

Promovendi JOS en AFC’34 houden elkaar in evenwicht

De voormalig eersteklassers JOS Watergraafsmeer en AFC’34 uit Alkmaar hielden aan hun rentree in de hoofdklasse een punt over (1-1). Gezien het spelbeeld is de puntendeling terecht. Alex de Bruijne maakte het Amsterdamse doelpunt.

Vorig seizoen, in de eerste klasse, was JOS nog twee keer de sterkste, maar ook toen ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Vanmiddag was vooral het publiek de grote winnaar. Een aantrekkelijke wedstrijd met veel strijd op het middenveld.

De Alkmaarders kwamen goed uit de startblokken en vooral Ali Deveci liet zien goed in vorm te zijn. Het was dan ook niet verrassend dat de aanvaller na negentien minuten de score opende (0-1). Lang konden de bezoeker niet genieten van de voorsprong want uit de eerste de beste aanval na het doelpunt kopte Alex de Bruijne een voorzet van Patrick Lokken binnen (1-1). Het was dat de afwerking aan beide kanten daarna te wensen overliet anders had het bij rust zo maar 3-3 kunnen staan.

Foto Martin van Zurk: Paul Bekker doet er werkelijk alles aan

Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Van Loenen was het na rust weer AFC’34 dat het initiatief nam. De ploeg van Sander Middelbeek kwam in die fase niet meer aan voetballen toe en moest toezien hoe de druk steeds meer toenam. Doelman Mitchel Dijkstra onderscheidde zich door onder andere een vrije trap van Jim Hulleman uit de kruising te tikken.

Foto Martin van Zurk: Doelman Mitchel Dijkstra hield JOS in de race met een paar goede reddingen

Naarmate het tweede bedrijf vorderde nam JOS steeds meer het heft in handen. Met het inbrengen van Davey van ‘t Schip (voor de moegestreden Lokken) leek een overwinning steeds dichterbij te komen. De acties van Van ’t Schip dwongen AFC’34 verder terug en de kansen (Renger en Bossman) stapeleden zich op voor de thuisploeg maar doelman Ori Hoogland bleef op de been.

Over de gehelde wedstrijd gezien was het gelijkspel dus terecht, maar dat het bij slecht twee doelpunten bleef mag een klein wonder heten.