Home / Algemeen / Promovendus AFC (zat) kan niet stunten in Noordwijk

Promovendus AFC (zat) kan niet stunten in Noordwijk

Op bezoek bij kampioenskandidaat Noordwijk is promovendus AFC (zaterdag) er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen. De Amsterdammers gingen met 2-0 onderuit, maar met de uitslag buiten beschouwing liet de ploeg van Benno Nihom een prima indruk achter tijdens de vuurdoop in de zaterdag Hoofdklasse.

Nihom, die vanwege verplichtingen voor de Ajax Vrouwen alleen bij de tweede helft aanwezig was, had bewust voor slechts één nieuwe naam in de basis gekozen: Danny Goedkoop voor de pas later in de voorbereiding aangesloten Daan Brinkman. “Op de training heb ik gezegd dat de nieuwe jongens moeten bewijzen dat zij echt beter zijn dan de anderen op hun positie, en tot dat het niet zo is, kies ik voor de vaste kern. Dat is ook om die groep iets te gunnen, het is een soort beloning. Dat heeft iedereen goed opgepakt.”

In de openingsfase toonde AFC iets teveel ontzag voor het grote Noordwijk. Het verzet van de gasten was na 35 minuten gebroken toen Tjeerd Westdijk vanuit de draai voor de 1-0 zorgde. Na de rust beet AFC meer van zich af. Nihom zag een ploeg ‘die er alles aan deed om een goed resultaat te behalen’. Veel grote kansen kregen de Amsterdammers niet – het bleef bij een kopbal van Joey Singels – maar bij vlagen maakten de gasten het Noordwijk voetballend lastig. Acht minuten bepaalde Denzel James de eindstand namens de thuisploeg op 2-0.

Ondanks de nederlaag zag Nihom voldoende positieve punten. “Noordwijk is echt een topploeg. Als het gemiddelde niveau iets lager ligt, wacht ons een pittig en lang seizoen, maar daar heb ik wel vertrouwen in. Het is ook een stukje gewenning. Sommige spelers hebben nog niet voor zoveel publiek gestaan, een paar honderd man, en een wedstrijd als Noordwijk-uit had ik liever wat verder in het seizoen gespeeld. Aan de andere kant: nu hebben we het al achter de rug.”

Volgende week ontvangt AFC mede-promovendus Nootdorp, dat de eerste competitiewedstrijd wel wist te winnen (2-0 tegen RVVH). Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse A.

Foto’s Tom Poederbach