Nieuwkomer Buitenveldert boekt eerste zege in tweede klasse A

Na twee gelijke spelen, is de eerste zege voor Buitenveldert in de zaterdag tweede klasse A binnen. De ploeg van Wilfred den Breejen won in eigen huis met 3-1 van Opperdoes. Great Nyarko, Manuel Carbaljal en Ebenezer Ntim bezorgden de promovendus de drie punten. “We hebben goed gespeeld en drie belangrijke punten gepakt”, concludeerde Den Breejen.

De oefenmeester zag zijn ploeg na zes minuten al op een 0-1 achterstand komen. Een vrije trap van de gasten, verkregen na een lichte overtreding, belandde in het Amsterdamse doel. Ondanks de vroege tegengoal raakte Buitenveldert niet in paniek.

Dankzij tips van Jay-Jay Beemsterboer wisten de spelers van Den Breejen immers hoe ze het nog puntloze Opperdoes pijn konden doen. “Jay-Jay speelde daar vorig jaar in het eerste en wist ons precies te vertellen hoe ze voetballen”, vervolgde de oefenmeester. “Opperdoes speelt bijna altijd in een 4-4-2 opstelling en gokt op de snelle en sterke spelers voorin. Daarom kozen wij ervoor om 3-4-3 te spelen.”

In de eerste helft pakte die keuze niet helemaal goed uit. “We maakten te veel kleine overtredingen, het tempo in de opbouw lag te laag en we hielden het veld niet groot genoeg”, aldus Den Breejen, die Nyarko nog voor de theepauze de gelijkmaker zag maken.

Na rust trok een beter spelend Buitenveldert het duel alsnog naar zich toe, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Hoewel invaller Carbaljal vrijwel direct na rust de thuisploeg op voorsprong zette bleven de gasten gevaarlijk. Dat kwam vooral door de lange ballen van achteruit van Opperdoes. Daardoor bleven zij constant dreigend.

Pas in de slotfase zette Ntimde de bevrijdende derde treffer op het scorebord.  De middenvelder scoorde uit de counter. “Het liefst had ik gezien dat mijn team op sommige momenten meer was blijven voetballen, maar ik weet dat het moeilijk is”, zei Den Breejen, die vooral heel tevreden was. “Ik kon vandaag op een aantal jongens geen beroep doen. Dan is het extra mooi dat er andere spelers opstaan.”

De drie punten voor Buitenveldert zijn extra welkom, omdat de promovendus in de komende weken onder meer DVVA en ZOB treft. “Deze punten pakken ze ons niet meer af.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)