Promovendus Geuzen Middenmeer boekt verrassende zege bij De Meer

In de zondag vierde klasse F heeft Geuzen Middenmeer een verrassende zege bij De Meer geboekt. De promovendus won op Sportpark Drieburg met 2-3 bij de club die vorig seizoen nog in de derde klasse uitkwam. Geuzen speelde het laatste halfuur met tien man door een tweede gele kaart voor Etkin Alpagot. Voor Geuzen Middenmeer-trainer Carlos Alarcon Vidal was het een bijzonder treffen. Hij was acht jaar trainer bij De Meer.

De eerste kansjes van de wedstrijd waren voor De Meer, maar schoten van Danny Blom en Daan Balijon waren een prooi voor Geuzen-doelman Mark Koelman. Halverwege de tweede helft werd Tes Abbenhues vanaf de middenlijn gelanceerd. Oog-in-oog met Koelman faalde hij niet: 1-0.

De Meer - Geuzen Matias Mendeville

Lang kon De Meer niet genieten van de voorsprong. Binnen een mum van tijd stond het 1-2 voor Geuzen Middenmeer. Oud-speler van De Meer Mouad Benzidane zorgde voor de gelijkmaker, na een steekpass van Jorrit Schuurmans. Even later was het Semmy Meijer die op aangeven van Etkin Alpagot de bezoekers verrassend op voorsprong zette. De Meer had het lastig met het compact spelende Geuzen Middenmeer, dat ook veel beleving in haar spel had. Nog voor rust maakte Dennis Mulder gelijk voor De Meer. Zijn vrije trap werd, mede door de felle wind, niet goed beoordeeld door Koelman en belandde in het doel. Zodoende gingen de teams bij een 2-2 stand aan de thee.

De Meer - Geuzen Mouad Benzidane

Tien minuten na rust wist Danny Blom met een goede voorzet Ruben Peuchen te bereiken, maar hij tikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Na een uur spelen moest Geuzen Middenmeer met tien man verder dankzij een tweede gele kaart voor Alpagot. Hierna ging Geuzen nog compacter spelen en loerde het op de counter. De ploeg van Donovan van Dam wist ondanks de overtalsituatie bijna niets meer te creëren. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar het waren de gasten die aan het langste eind trokken. Tien minuten voor tijd bereikte Sjaak van Es met een lange bal Semmy Meijer. Meijer schoof de bal langs de uitkomende De Meer-keeper Thibo te Groen en tekende voor zijn tweede van de middag. Het laatste wapenfeit van De Meer was van Yan Balijon, maar zijn schot werd door Koelman over de lat getikt. Zo won de promovendus verrassend met tien man bij De Meer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Foto’s: Martin Nieuwenhuis