Publiek grote winnaar bij gelijkspel Swift in Hoek

Swift-trainer Mark Evers kon met een goed gevoel de bus instappen voor de lange terugreis van Hoek naar Amsterdam (204 kilometer). De Hoofdklasser nam een verdiend punt mee uit Zeeuws-Vlaanderen. Jaap Smeeing bracht de gasten in de tweede helft naast Hoek: 1-1.

De Amsterdammers begonnen uitstekend in Hoek. “In de eerste 18 minuten speelden wij ze helemaal overhoop”, was Evers lovend. Bas Buimer kreeg de kans om de gasten hiervoor te belonen, maar hij faalde oog-in-oog met doelman Jordi de Jonghe. “Hoek paste zich vervolgens helemaal op ons aan en was daarna tot de rust de betere ploeg.” Het leverde na ruim een half uur spelen zelfs de openingstreffer op voor de thuisploeg. Er werd geprofiteerd van balverlies van Swift, binnen een mum van tijd stond Guillaume Clinckemaillie voor doelman Sieuwerd Teerink, die hij kansloos liet: 1-0.

In de tweede helft voetbalde Swift weer zoals in de openingsfase. Net als in de heenwedstrijd (1-1) kwamen de Amsterdammers goed terug van een achterstand. “We hebben met veel passie en inzet gespeeld, dat werd uiteindelijk ook beloond met een verdiende gelijkmaker.” Na 63 minuten werd een panklare voorzet van Ron Rosenhart goed afgerond door Jaap Smeeing: 1-1. Al snel daarna kregen Max van Wakeren en Lionel Frederik een goede mogelijkheid op de 1-2, maar beide zagen hun inzet onschadelijk gemaakt worden door de goed keepende De Jonghe.

Ook zijn collega aan de andere kant, Teerink, toonde zijn kunsten in de slotfase. De sluitpost van Swift moest in actie komen bij zes hoekschoppen in korte tijd, waaronder een stijlvolle redding op een kopbal van Kyle Doesburg. Zo kwam er geen verandering meer in de tussenstand en hielden beide ploegen elkaar wederom in evenwicht. “Over de twee wedstrijden verdienden wij misschien iets meer. Toch blijft Hoek voor mij de beste ploeg uit de afdeling, dus is het knap dat wij twee keer gelijkspelen.”

Evers kon genoegen nemen met een punt. “Ik denk dat het publiek de grote winnaar is. De omstandigheden waren niet heel best, erg koud en regen, maar zij hebben negentig minuten lang kunnen genieten van echt goed, Hoofdklasse-waardig voetbal.”

“We wisten dat we een moeilijk programma zouden hebben, maar met vijf punten tegen Achilles Veen, Jodan Boys en Hoek hebben we het prima gedaan. Nu worden de komende twee weken belangrijk.” Swift speelt dan tegen Sliedrecht en RVVH, al zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar de andere velden wanneer de concurrentie elkaar treft. Momenteel staan de Amsterdammers vijfde. “Wij laten wekelijks zien dat wij daar thuishoren, bovenin de Hoofdklasse.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Archieffoto boven: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)