Home / Algemeen / Punt voor De Meer na moeizame start bij Forza Almere

Punt voor De Meer na moeizame start bij Forza Almere

Promovendus De Meer is het seizoen in derde klasse begonnen met een gelijkspel. In Almere werd het tegen Forza Almere 2-2.  De ploeg Carlos Alarcon Vidal keek na twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aan.

Het was even wennen aan het niveau: De derde klasse. Het is toch net iets anders dan de vierde klasse. AL na acht minuten kijken de Amsterdammers tegen een 1-0 achterstand aan als  Elwin Jansen doelman Ruben Schinkel het nakijken geeft. Tien minuten later likt het debuut van De Meer in de derde klasse op een debacle uit te lopen als Mounir Mojahid voor de 2-0 zorgt.

De ploeg uit Almere dendert daarna gewoon door. Mojahid stormt vanaf de middenlijn richting Amsterdams doel, maar dit keer kan Schinkel wel reddend optreden. Het is een fase waarin de doelman veelvuldig onder vuur ligt maar hij weet, na die twee treffers, niet meer van wijken.

Daarna kruipt De Meer steeds meer uit haar schulp en laat het zien dat het wel degelijk kan voetballen. Een lange bal vanuit de defensie wordt door de defensie van Forza volledig gemist. Tess Abbenhues profiteert en schietblaag in de hoek de 1-2 binnen. De Meer verzuimt om de gelijkmaker te scoren. Na 36 minuten wordt Thomas Geesink binnen de zestienmeter neergelegd, maar Louis Achterberg schiet de bal tegen de paal. De rebound wordt door Stefan de Vries over geschoten. Toch wordt het voor rust nog gelijk. Vanuit een corner krijgt De Meer haar tweede penalty. Gesink gaat achter de bal staan maar schiet nu wel raak (2-2).

Als Abbenhues na rust een grote kans om zeep helpt als hij oog in oog met de doelman staat, is het even gedaan met de dadendrang van De Meer. Forza Almere neemt het initiatief over.  De Amsterdammers kruipen in de laatste minuten een paar keer door het oog van de naald als er tot vier maal toe een bal van de lijn gehaald moet worden.

Gezien de kansen die Forza Almere in de slotfase liet liggen vierde De Meer het punt als een overwinning.

Verslag Peter van Rossum

Send this to a friend