Puntendeling DVVA tegen Castricum in wedstrijd met twee gezichten

DVVA heeft in de zaterdag tweede klasse A een punt over gehouden aan de uitwedstrijd bij FC Castricum. Op sportpark Noord End eindigde het duel in 2-2. De ploeg van Sjaak Tersteeg keek tegen een 2-0 achterstand aan, maar door doelpunten van Sjoerd Geers en Mark van den Hoek werd die achterstand uiteindelijk weggewerkt.

Al na twee minuten keken de mannen van Tersteeg tegen een achterstand aan. Duco de Koning zette zijn elftal al vroeg op 0-1. Diezelfde de Koning was later verantwoordelijk voor de tweede treffer van de thuisploeg. Tersteeg: “We begonnen niet goed aan de wedstrijd, maar je kan ook zeggen dat Castricum juist wel goed begon. We hadden het grootste deel van de eerste helft niks te vertellen ondanks dat die 2-0 wat ongelukkig viel. De 2-1 viel een beetje uit het niets, maar gelukkig wel op een goed moment net voor rust.” Geers was de maker van de belangrijke aansluitingstreffer. Met een 2-1 ruststand had Tersteeg vijftien minuten de tijd om de wedstrijd een andere wending te geven.

“In de rust hebben wij ook wat omzettingen gedaan en vlak na rust heb ik nog wat gewisseld. De tweede helft waren wij stukken beter en speelden wij Castricum van het kastje naar de muur.” Het leverde de gelijkmaker op in de 62e minuut, want Mark van den Hoek mocht een strafschop nemen en faalde niet vanaf elf meter. Er had in de tweede helft zelfs meer ingezeten. Tersteeg: “Maar we wisten de overige kansen na rust niet af te maken. Na de eerste half had ik misschien getekend voor 2-2, maar nu heb ik een dubbel gevoel. In ieder geval verlies je niet en dat hebben wij sowieso maar één keer gedaan na de winterstop. Dus dat houden we ook in stand.”

Door de puntendeling heeft DVVA nu 37 punten en staat het samen met AFC op een gedeelde derde plaats. In de strijd om de derde periode bezet DVVA de tweede plek; houdt DVVA Castricum één punt onder zich. WVHEDW is op dit moment koploper in de derde periode en heeft weer één punt meer dan DVVA. Tersteeg heeft er vertrouwen dat de nacompetitie bereikt kan worden. “Als wij hadden gewonnen, hadden we uitstekende zaken gedaan. Nu met dit punt staan wij er nog steeds goed voor. Ik geloof zeker dat we dit jaar de nacompetitie gaan halen”, aldus Tersteeg.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)