Purmerend pakt periodetitel

Purmerend heeft vandaag in Heiloo bij tegenstander HSV de tweede periode binnengesleept. In een goede wedstrijd van Purmerendse kant werd er met 0-2 gewonnen. Daarnaast zagen de Puremerenders koploper OFC punten verspelen en is de strijd om de titel nog open.

Purmerend liet er gras over groeien dat zij met ambitie naar Heiloo waren afgereisd vandaag. Vanaf het begin was het de bovenliggende partij. In de 19e minuut tekende Sjors Goes voor de 0-1, waar tegenstander HSV bijna nog geen kans had gehad. Voor rust lukte het Purmerend niet om afstand te nemen. HSV probeerde het met wat schoten, maar in de buurt van een doelpunt kwamen ze niet.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Purmerend drong aan en kreeg wat kansjes. Het was wederom Sjors Goes die de trekker over haalde 0-2. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, onlangs een slotoffensief van HSV, wat uit de counter eigenlijk de beste kansen voor Purmerend opleverde. 0-2 was ook de eindstand en hiermee is Purmerend verzekert van de nacompetitie.

Trainer Bart Hoogland was dan ook zeer tevreden:
‘We hebben goed en solide gespeeld vandaag. Weinig kansen weggegeven en zelf de kansen benut. We hebben de beloning gekregen die we verdienen, een periodetitel.’

Op de vraag of er nog meer dan een periode inzit, namelijk het kampioenschap, twijfelde de trainer.
Hoogland: ‘Ja, gezien de uitslagen zou het theoretisch nog moeten kunnen. OFC laat wat punten liggen en we staan er nog maar 4 achter. Ik weet ook dat zij nog drie uitwedstrijden spelen. Zeg het maar’.

Purmerend wil graag een stap hogerop en met de periodetitel op zak bestaat de kans dat dat gaat lukken.
Hoogland:’Ik wil natuurlijk promoveren. De club is goed bezig en als we tweede klas gaan spelen trekt dat meer spelers aan en spreekt het de jeugd ook meer aan. Ik had vandaag ook al een jeugdspeler erin staan (Roy Klop red.) dat zijn goede zaken voor de club.

Hoogland zal volgend jaar ook de trainer zijn van Purmerend. In welke klasse hij dat zal zijn is dus nog maar de vraag.