Home / Algemeen / Purmerend vormt een vervelende hobbel op de weg voor SDZ
Boussatta (links) neemt de felicitaties in ontvangst nadat hij heeft gescoord tegen Ilpendam

Purmerend vormt een vervelende hobbel op de weg voor SDZ

SDZ moet de koppositie in de zondag vierde klasse E nu delen met Ilpendam. Nadat de ploeg van Ron van der Velde twee weken geleden onderuit ging bij IVV (3-0) kwamen de Amsterdammers nu niet verder dan een 1-1 gelijkspel in en tegen Purmerend.

Aanvoerder Dennie Klaasen-Bos, die het duel vanwege een schorsing vanaf de kant moest bekijken, wil het niet een excuus noemen, maar het grasveld speelde SDZ parten. “Je merkt dat wij er moeite mee hebben. Het komt ons spel niet ten goede.” Zo kreeg SDZ-aanvaller Mariano Olf vlak voor rust een uitgelezen mogelijkheid op een doelpunt, maar sprong de bal net verkeerd op.

Op dat moment stond het al 1-1. Na ruim een kwartier openden de gasten de score. Een vrije trap van Robin de Weij werd door Evert van der Linde opnieuw voor het doel gebracht, Anouar Boussatta kreeg zijn voet er tegenaan om de 0-1 te maken. Nog geen vijf minuten kwam Purmerend op gelijke hoogte. Op aangeven van Joey Smit tekende Sonny Smit voor de 1-1. In het verdere verloop gaf SDZ nauwelijks iets weg.

“Het probleem was alleen dat we zelf ook niet veel gecreëerd hebben. In de tweede helft hadden we constant druk op hun doel, maar het zat niet mee. Ballen die niet goed werden aangenomen, veel tegenstanders in de buurt”, zag Klaasen-Bos. “Twee weken geleden moesten we tegen een muur van IVV opboksen, dan kan je een keer tegen een nederlaag aanlopen. Dit gelijkspel kan je ook overkomen. Het zat niet mee.”

Doordat achtervolger Ilpendam wel won van Zaandijk (2-0), delen beide ploegen nu de koppositie, met nog drie duels te gaan. “Ik durf zeker te stellen dat wij onze wedstrijden zullen winnen”, is Klaasen-Bos vol vertrouwen over de duels met Germaan/De Eland, Buitenveldert en Nieuw-West United op het programma. “Ilpendam heeft ook een programma waarbij ze alles kunnen winnen. Zolang wij onze duels winnen, moeten zij ons achtervolgen. Wij zouden onszelf in ieder geval enorm tekort doen wanneer wij niet uit de vierde klasse komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse E.

Archieffoto boven: John Beckman

Send this to a friend