Purmerland licht optie in contract van trainer Nikolai Schreuder

Zondag vijfdeklasser Purmerland gaat verder met trainer Nikolai Schreuder. Onlangs werd de optie in het contract van de oefenmeester, die bezig is aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, gelicht. Er wordt zelfs gesproken over een langere samenwerking

“Nikolai heeft al onze verwachtingen tot op heden ruimschoots waargemaakt”, looft voorzitter Maarten Ligthart. “Een uitstekende vakman, die op een gedegen en gestructureerde wijze zijn visie goed op de spelers kan overbrengen. Maar hij is bovenal ook een echt ‘mensen-mens’. De wijze waarop hij zich als hoofdtrainer zowel binnen als buiten de club manifesteert is een verademing.”

In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer – Schreuder was hiervoor jeugdtrainer bij Purmersteijn – staat Purmerland na de degradatie uit de vierde klasse nu op de vijfde plek in de zondag vijfde klasse C. Schreuder: “De club heeft haar zaken zowel organisatorisch als financieel goed op orde. Het beleid om ieder jaar in kwalitatieve zin door te groeien, spreekt mij aan en ook strookt met mijn persoonlijke ambitie.”

De exacte duur van het nieuwe contract is niet bekend. Omdat de oefenmeester dusdanig veel indruk heeft gemaakt op de clubleiding, zijn beide partijen in gesprek over een meerjarige verbintenis.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)