Polman was twee keer trefzeker

Purmersteijn blijft op titelkoers, dankzij zege op Westlandia

Purmersteijn kan ‘stilletjes’ met aftellen beginnen. Drie wedstrijden, drie overwinningen en een (kleine) misstap van concurrent Hoogeveen scheiden de blauwwitten van de afdelingstitel. Westlandia werd zondag middag op eigen veld relatief eenvoudig aan de kant gezet: 4-0. Grote mannen bij Purmerstijn waren Mylan Polman en Rachad Madi, beiden scoorden ze twee maal.

Purmersteijn blijft dus op titelkoers. Samen met RKAVV bezet het plaats twee, met twee punten achterstand op Hoogeveen. De eerste mogelijkheid was voor de gasten uit Naaldwijk, maar doelman Nick van Santen liet zich niet verrassen door Hidde van der Arend. Purmersteijn kreeg vervolgens kans na kans, na twaalf minuten was het Mylan Polman die de 1-0 op het scorebord zette.

Na een snelle aanval was opnieuw Mylan Polman die Westlandia doelman Jordi van Leeuwen wist te verschalken: 2-0. Purmersteijn heeft veel diepgang in het spel en dat leverde voor de thuisploeg veel gevaarlijke momenten voor het vijandelijke doel op. Af en toe kwam Westlandia er zelf ook gevaarlijk eruit, doelman van Santen stond op zijn post om het gevaar tijdig te onderscheppen. Nog voor de rust gooit Rachad Madi het duel in het slot: 3-0. Westlandia kreeg nog een mogelijkheid zo vlak voor rust, ook deze inzet pakte van Santen.

Na een uur is het duel gespeeld; Rachad Madi is het eindstation van een snelle aanval vol combinaties: 4-0. ,, We hebben gedaan wat we moesten doen en dat ook nog eens met goed voetbal”, aldus Purmersteijn-trainer Mo El Bouziani. ,,De wedstrijd bloedde na de 4-0 een beetje dood. Wij moesten winnen en dat hebben we gedaan. Voor zondagmiddag was de opdracht vier keer winnen, na de wedstrijd tegen Westlandia is de opdracht nog drie keer winnen. We hebben na een uur voetbal flink gewisseld. Mede met het oog op de komende wedstrijden. Ik houd er nog alle vertrouwen in dat we ver kunnen komen. Wij krijgen twee degradatie-kandidaten die knokken voor lijfsbehoud en subtopper SJC. Hoogeveen en RKAVV treffen elkaar op de laatste speeldag.”

Het doelsaldo is in het voordeel van Hoogeveen, dat +37 heeft. Purmersteijn staat, met nog drie duels te spelen dit seizoen, op +26. Wanneer beide ploegen gelijk eindigen dan is het doelsaldo doorslaggevend.

Archieffoto: José Mol