Purmersteijn blijft steken op doelpuntloos gelijkspel bij Be Quick 1887

Na drie wedstrijden wacht zondag Hoofdklasser Purmersteijn nog altijd op de eerste zege dit seizoen. De ploeg van Martin van Ophuizen kwam op bezoek bij Be Quick 1887 niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

In een matige wedstrijd deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Na drie minuten moest Purmersteijn-doelman Richard de Groot zijn kunsten vertonen toen Nagesh Amatsaleh voor hem opdook. Even later scheerde een vrije trap over zijn lat. De wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld en bij de thuisploeg ontbrak het veelal aanvallend aan precisie. Ook Purmersteijn kreeg een paar kansjes. Een schot van Aramez Poepon werd goed gekeerd door doelman Robert Smit, Jordi Wigman mikte van afstand hoog over en ook Dyllandro Panka had het vizier niet op scherp.

Wie had gedacht dat de tweede helft beter zou worden dan het eerste bedrijf, kwam bedrogen uit: veel foutieve passes en beide doelmannen kregen nauwelijks werk te verrichten. De grootste kans was voor Daniël Schermer, vorige week nog twee keer trefzeker tegen Hoogeveen (2-2). Hij werd vrijgespeeld door Panka, maar maaide vervolgens finaal over de bal heen. Hierna verdween een kopbal van Wigman rakelings over de lat.

Be Quick 1887 kon er slechts sporadisch uitkomen. Bij één tegenaanval verkeek de uitkomende De Groot zich op een diepe bal, waardoor de rappe Arnoud Bentum de bal richting het doel kon koppen. Zijn inzet eindigde echter naast het doel. Ook in de slotfase zochten beide ploegen naar de drie punten. Daar was de thuisploeg in de voorlaatste minuut het dichtst bij. Uit een hoekschop kon Djarni Leidelmeijer ongehinderd inkoppen, maar zijn kopbal ging rakelings naast.

Het duel verdiende geen winnaar en kreeg deze ook niet. Met de puntendeling schieten beide ploegen weinig op. Be Quick 1887, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Derde Divisie, blijft laatste staan en Purmersteijn heeft uit de eerste drie wedstrijden slechts twee punten verzameld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Hoofdklasse zondag.