Purmersteijn

Purmersteijn declasseert ARC

Purmersteijn heeft zaterdagmiddag in de Vierde divisie een fikse dreun uitgedeeld aan een dolend ARC. Er werd op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn op overtuigende wijze met 2-4 gewonnen, waardoor de club uit Purmerend met zeven punten uit drie duels zich voor nu een topploeg in de competitie mag noemen. ,,We zijn pas net aan het seizoen begonnen, maar de start is lekker”.

Met de kennis dat ARC normaliter een ploeg is dat ook voor een hoge positie speelt, startte Purmersteijn erg goed. De ploeg van trainer-coach Mo El Bouziani speelde met de messen tussen de tanden. Dat resulteerde in een golf aan prachtige aanvallen. Met de rustpauze was een tussenstand van 0 tegen 3 bereikt. Deze had nog hoger uit kunnen vallen, er werd goed aangevallen en evenzo verdedigd. Danyl Plasmeijer, Timo Polman en Rowan Meijer waren de scherpschutters. Voor de openingstreffer had Purmersteijn het initiatief en behield dat. Veelzeggend was de twee(!) dubbele wissels aan de zijde van ARC. Dat feit gebeurde voor de rustpauze.

Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Bij toeval kreeg ARC een doelpunt mee, na een verkeerde terugspeelbal. Luuk Samson mocht de vrije schop benutten: 1-3. Dat de thuisploeg uit een voorzet nog een rommeldoelpunt (2-3) in blessuretijd mocht bijgeschrijven was een wonder. Maar plotseling werd het weer even een wedstrijd. Welgeteld één minuut later maakte Omar Nait Aicha aan alle ‘onzekerheid’ een einde: 2-4. Door de overwinning stijgt Purmersteijn op de ranglijst naar plaats twee, achter koploper Ajax.

Trainer-coach el Bouziani was een heel tevreden oefenmeester na afloop, maar plaatse wel een kanttekening. ,,Jammer dat het 2-4 is geworden. We waren nog beter dan vorige week. We hebben geweldige aanvallen op de mat gelegd en mooie doelpunten gemaakt. Het was heel even billenknijpen na de 2-3, maar eigenlijk hebben we deze wedstrijd geen kans(en) weggegeven. Van ARC kant beruste het op puur toeval. Wij creeëren zelf zeker tien kansen. Ik vond ons echt fantastisch, de eerste helft. ARC had met 0-6 moeten verliezen. Dat vonden zij uiteindelijk zelf ook. Ik ben erg blij. De groep groeit en we willen dit doortrekken. Dat lijkt me logisch.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)