Purmersteijn eindigt door zege op Fortuna Wormerveer in middenmoot

Purmersteijn heeft het seizoen in de zondag hoofdklasse A op goede wijze afgesloten. Op eigen veld won de ploeg van Martin van Ophuizen met 3-2 van Fortuna Wormerveer. Hierdoor eindigt Purmersteijn op een negende plek, terwijl Fortuna Wormerveer lijfsbehoud moet veilig stellen via de nacompetitie.

Purmersteijn speelde zich vorige week op bezoek bij het gedegradeerde RKHVV al veilig, waardoor er niets meer op het spel stond voor de Purmerenders. Voor eigen publiek wilde de ploeg het seizoen wel met een overwinning afsluiten. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, maar had pech dat Gennaro Liklilwatil een kopbal van Jordi Wigman uit de kruising tikte. Ondanks het lichte veldoverwicht keek het na een kwartier spelen wel tegen een 0-1 achterstand aan. Ferry Heijnis werd in de zestienmeter neergelegd door doelman Richard de Groot en Nick Snelders faalde niet vanaf elf meter.

De opgelopen schade werd snel hersteld door de thuisploeg. Twee minuten na de openingstreffer mocht ook Purmersteijn aanleggen voor een strafschop na een overtreding op Martijn van Oers. Daniel Schermer benutte dit buitenkansje feilloos: 1-1. In het vervolg van de eerste helft was Purmersteijn de betere ploeg. Na een kwart wedstrijd zette Schermer, opnieuw vanaf de penaltystip, zijn ploeg verdiend op voorsprong. Deze voorsprong werd nog voor rust vergroot. Uit een corner van Dyllandro Panka schoot Rowin Mol raak: 3-1.

Na rust werden de bezoekers sterker en gingen zij op zoek naar de aansluitingstreffer. De Groot was echter meerdere keren een sta in de weg voor Fortuna Wormerveer. Aan de andere kant had Van Oers het duel definitief in het slot kunnen gooien, maar zijn inzet ging voorlangs. Tien minuten voor tijd had Purmersteijn pech dat een schot van Robbert Jan Orij via de lat terug het veld in stuiterde.

De marge bleef twee treffers en vier minuten voor het eindsignaal werd de spanning in de wedstrijd volledig terug gebracht. Milan Klopper was het eindstation van een goede aanval over meerdere schijven: 3-2. Fortuna Wormerveer ging alles of niets spelen om er nog een punt uit te slepen, maar Purmersteijn hield stand.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)