Purmersteijn en Achilles 1894 komen weer niet tot scoren

Net als de heenwedstrijd eindigde ook de tweede ontmoeting tussen Purmersteijn en Achilles 1894 in een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van Martin van Ophuizen zet met de puntendeling de stijgende lijn voort en is in 2019 nog ongeslagen in de zondag Hoofdklasse.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het al duidelijk dat de gasten uit Assen de nadruk op de verdediging legden en de nul achterin heilig verklaarden. Purmersteijn was het meest in balbezit, maar dit resulteerde nog niet in echte scoringskansen. Doelman Morren Otto keerde twee pogingen van Daniël Schermer. Meer kon de thuisploeg de sluitpost niet op de proef stellen. Purmersteijn-keeper Richard de Groot hoefde slechts één keer handelend op te treden op een inzet van David Modderman.

De tweede helft was een afspiegeling van het eerste gedeelte. Purmersteijn was veelvuldig in balbezit, zonder hele grote kansen. Een schot van Martijn van Oers scheerde voorlangs, de inzet van Jordi Wigman werd onschadelijk gemaakt door Otto en Dyllandro Panka schoot hoog over. Achilles 1894 kon hier nauwelijks iets tegenover zetten. Bij een counter van de bezoekers redde De Groot pareerde een uithaal van David Modderman.

Gezien het veldspel bleef de thuisploeg de meeste aanspraak maken op een openingstreffer. Maar wat de Purmerenders ook probeerden; de bal wilde er niet in. De grootste mogelijkheid was voor verdediger Rowin Mol. Zijn kopbal ging voorlangs, waardoor beide ploegen elkaar opnieuw geen pijn konden doen.

Purmersteijn blijft door het gelijkspel één punt boven de nacompetitiestreep staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)