purmersteijn-swift

Purmersteijn en Swift in evenwicht

Purmersteijn en Swift hebben zondagmiddag de buit eerlijk verdeeld. Het duel van de twee middenmoters uit de Vierde Divisie eindigde in 1-1.

De laatste overwinning van Purmersteijn dateert van 9 september. Daarna werd om en om verloren en gelijkgespeeld. Ook zondagmiddag werd gelijkgespeeld, maar dat punt werd welkom geheten, na twee opeenvolgende nederlagen.

purmersteijn-swift

Swift won voor het laatst op eigen veld tegen Hoogland, dat was 23 september, de eerste zaterdag in de herfst. We mogen dus spreken van een heuse herfstdip, al staan de Amsterdammers nog keurig op plaats acht, slechts zes punten van koploper HBC. De top en subtop staan nog dicht genoeg tegen elkaar aan.

Het was Swift dat zondagmiddag in Purmerend in de eerste helft op voorsprong kwam, in een rommelige wedstrijd. Swift gaf weinig kansen weg en kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. Vlak voor de warme thee wist Swift dat te benutten, door de ervaren Daan Driever: 0-1.

Purmersteijn-coach Mo El Bouziani greep in de rust in met een wissel en na zeventig minuten zelfs een dubbele wissel bij een 0-1 achterstand. Voor Swift kwam het in die gehele fase aan op overleven. Het lef betaalde zich uit voor de ploeg van El Bouziani. Luca Gilliot zorgde voor de gelijkmaker: 1-1.

purmersteijn-swift

Het duel kantelde en kon nog beide kanten op in de eindsprint, waarbij Swift toch wel de betere mogelijkheden kreeg. Dat zag ook Swift-coach Jimmy Simons, die kon leven met het gelijkspel, maar was niet helemaal tevreden. ,,We hebben niet verloren, ik heb geleerd dat als je niet kunt winnen, dan moeten we in elk geval niet verliezen. Ik denk dat wij in de laatste fase wat meer verdienden. We doen veel goede dingen, op wedstrijdddagen moeten de spelers het laten zien. We krijgen ook steeds meer spelers terug uit de blessure-boeg, ik hoop dat we straks wat vaster aan de bal gaan worden. Het mag allemaal nog wat zekerder bij ons.”

Wedstrijdfoto’s: José Mol

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)