Purmersteijn geeft zege uit handen tegen Volendam

Purmersteijn ging voor de streekderby op bezoek bij RKAV Volendam. Een ploeg die vorig seizoen in de eerste competitiehelft een grote voorsprong had opgebouwd op de concurrentie, maar na de winterstop een aantal mindere wedstrijden speelde en de voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. En aan het einde van het seizoen door het pakken van een periodetitel toch in de nacompetitie in de finale uitkwam tegen Sparta Nijkerk, dat thuis nipt met 2-1 wist te winnen en in de return bij Volendam met 1-3 won en promoveerde naar de 3e divisie. Afgelopen week hadden beide ploegen gewonnen en zagen de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet.

Onder leiding van scheidsrechter Thomas Hardeman begonnen de spelers in de hevige regen en harde wind over het veld aan de wedstrijd en het was Purmersteijn dat de lakens uitdeelde en veel balbezit had waartegen de Volendammers weinig tot niets konden inbrengen. Toch werden er weinig scoringskansen gecreëerd. De eerste kans kreeg Purmersteijn in de 21e minuut maar de vrije trap van Ruben Adneij ging via een Volendamse-verdediger over het doel. In de 23e minuut werd Daniël Schemer instelling gebracht en zijn lobballetje verdween over keeper Niels Ras heen tegen de staander, maar de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. In de 31e minuut bracht Alex Treuren Ruben Adneij in scoringspositie maar zijn inzet was te zacht om de doelman te verontrusten. Purmersteijn bleef het beste van het spel houden en drie minuten later bereikte een lange strakke pass aanvaller Genairo Promes die de uitkomende doelman met een schitterende kopbal verraste en gezien het spelbeeld dikverdiend op een 0-1 voorsprong bracht. Kort hierna was het wederom de hardwerkende middenvelder Boyd Mak die de geheel voor het doel vrijstaande Ruben Adneij bereikte maar tot ontzetting van iedereen verdween zijn inzet  naast het doel. In blessuretijd kwam bij een van de spaarzame aanvallen Volendam op de rechterflank Jens Kras in balbezit en zijn voorzet kwam in het strafschopgebied waar de verdediging van Purmersteijn niet adequaat ingreep en Niels Springer er als de kippen bij was om dankbaar gebruik te maken van dit vervroegde Sinterklaascadeautje. Volkomen tegen de verhouding in bracht hij de stand op 1-1.

In de tweede helft was bij Purmersteijn de geblesseerde centrale verdediger Bowedee Burleson in de kleedkamer achter gebleven en kwam Nathan Sibilo binnen de lijnen. Bij de wijdbroeken was Stef Schokker gewisseld voor Sonny Tol. Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld en een goed combinerend Purmersteijn en een Volendam dat in de verdediging werd gedrukt. In de 51e minuut kwam Purmersteijn op een 1-2 voorsprong door Daniël Schermer, een doelpunt dat in eerste instantie werd afgekeurd daar de assistent-scheidsrechter stond te vlaggen. Na protesteren van Pumersteijn-spelers werd de assistent-scheidsrechter alsnog geraadpleegd en werd het doelpunt alsnog toegekend. De druk van Purmersteijn bleef aanhouden en acht minuten later was het wederom raak. Op de rechtervleugel kwam Genairo Promes in balbezit en speelde de technisch begaafde Wadie Daouameur aan die op korte afstand van doelman Niels Ras stond en met een schijnbeweging de sluitpost op het verkeerde been zette  en fraai de 3-1 in de korte hoek knalde. Op de tribune bleef de Volendam-aanhang mopperen op het vertoonde spel van hun favorieten en zagen het somber in. Wadie Daouameur kreeg nog  een dot van een kans om de marge te vergroten maar geheel vrij voor de doelman miste zijn kopbal kracht. In de 72e minuut moest Richard de Groot daadwerkelijk in actie komen bij een actie van Wessel Stuyt en maar wist dicht bij de doellijn door daadkrachtig op te treden een doelpunt te voorkomen. In de tegenaanval was het Shaquille Doorson die een voorzet gaf, Daniël Schermer verlengde de bal met het hoofd en over de doelman heen verdween de bal rakelings langs de voor Purmersteijn verkeerde kant van de staander. Zestien minuten voor tijd moesten de Volendammers die al driemaal gewisseld hadden door een blessure van een teamgenoot met 10 man verder. Ondanks dat Purmersteijn met een man meer speelde kantelde de wedstrijd en was het Volendam dat het Purmersteijn achterin erg lastig maakte. Weg was de rust en ook de combinaties waren verdwenen en Volendam drong aan. Hoge ballen werden het strafschopgebied ingepompt en Purmersteijn wankelde. Enkele inzetten verdwenen voorlangs het de doellijn. In de 78e minuut werd Pieter Kroon de diepte ingestuurd en volgelvrij ging hij op Richard de Groot af en scoorde de aansluitingstreffer, 2-3. Bij Purmersteijn kwamen Jordi Wigman en Mo Ajnane in de ploeg voor Ruben Adneij en Wadie Daouameur. Uit een hoekschop van Mo Ajnane greep doelman Niels Ras volkomen mis en kreeg Jordi Wigman op korte afstand van de doellijn een dot van een kans om de bal in het verlaten doel te schieten maar zijn schot verdween hoog in de bomen. Purmersteijn snakte naar het einde en Volendam bleef strijden voor een beter resultaat. In de 94e minuut sloeg voor Purmersteijn het noodlot toe. Vanaf de rechterkant werd op de linkerkant Joey Tol in stelling gebracht en vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij flink uit enondanks de naar de hoek uitvallende keeper Richard de Groot sloeg zijn pegel als een granaat in het net en bracht  Volendamalsnog op een 3-3 stand. Direct na de aftrap floot de goedleidende jeugdige scheidsrechter Thomas Hardeman voor het einde van de wedstrijd en zocht een juichend Volendam dat het puntje koesterde de kleedkamer in tegenstelling tot Purmersteijn dat twee punten in wezen had verloren en dat kwam bij de spelersgroep en aanhang erg hard aan.

Ook trainer Martin van Ophuizen was natuurlijk teleurgesteld maar zag ook positieve punten. Hij vond dat zijn ploeg een goede partij had vertolkt en direct na 3-1 voorsprong nog vele kansen had gehad om de score op te voeren maar helaas het laatste kwartier brak Purmersteijn op.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Shaquille Doorson, Bowedee Burleson, Lester Aarsman, Alex Treuren, RanoBurger, Boyd Mak, Ruben Adneij, Genairo Promes. Daniël Schermer, Wadie Daouameur.

Wisselspelers: Nathan Sibilo, Jordi Wigman, Calvin Valente(d), Mo Ajnane