Home / slideshow / Purmersteijn haalt met Nick van Santen nieuwe doelman in huis
Nick van Santen

Purmersteijn haalt met Nick van Santen nieuwe doelman in huis

Nick van Santen draagt komend seizoen het keeperstenue van Purmersteijn. De doelverdediger is de opvolger van Stan Zoetebier, die eind vorig kalenderjaar besloot om bij de vereniging te stoppen.

Met Van Santen haalt Purmersteijn een hoop ervaring binnen. De sluitpost stond jarenlang onder de lat van derdedivisionist Hollandia, dat toentertijd eveneens in de Hoofdklasse uitkwam. Vanwege zijn studie bouwkunde besloot Van Santen voor een periode zijn keepershandschoenen op te bergen, maar na de zomer heeft hij weer voldoende tijd om zijn voetbalcarrière nieuw leven in te blazen. “Het begon inderdaad weer te kriebelen om te voetballen”, vertelt Van Santen, waarvoor de interesse van Purmersteijn niet verrassend was. “Mo el Bouziani (de nieuwe hoofdtrainer, red.) vroeg de laatste jaren al wat mijn plannen waren. Ik hield de boot eigenlijk altijd af, maar ditmaal vond ik het zeker een interessante uitdaging. Ik kan goed met de trainer opschieten en vind Purmersteijn een mooie club om voor te spelen. Daarom ben ik blij met mijn keuze.”

Hoewel de keeper na het seizoen 2018/2019 uit de Hoofdklasse verdween, betekent het niet dat hij sinds die tijd stilzat. Van Santen onderhield zijn conditie bij voetbalvereniging Woudia. “Daar viel ik soms ook in wanneer de eerste doelman uitviel, waardoor ik af en toe een wedstrijd meedeed. Dat was heerlijk om te doen.” De doelman moet met zijn bewezen diensten als een belangrijk onderdeel in het nieuwe elftal van Purmersteijn dienen. “Natuurlijk ben ik niet gekomen voor de bank, maar uiteindelijk moet ik mijn plaats in het voorseizoen afdwingen. Ik weet dat ik voldoende ervaring heb om mijn nieuwe ploeg te helpen en samen iets moois op te bouwen. Ik ga mezelf rustig aan voorbereiden richting volgend seizoen. Hoe we dat precies gaan doen, bespreek ik de komende periode met de technische staf van Purmersteijn.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Purmersteijn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)