Purmersteijn heeft geen kind aan AS’80

Zondag Hoofdklasser Purmersteijn heeft zich met speels gemak geplaatst voor de tussenronde van de districtsbeker. De ploeg van Martin van Ophuizen was met 0-5 te sterk voor zondag derdeklasser AS’80 en de score had zelfs hoger uit moeten vallen voor de bekerhouder.

Met enkele talenten in de basiself was Purmersteijn vanaf de eerste minuut constant op de helft van AS’80 te vinden. Al in de zevende minuut was het raak via Aramez Poepon. De thuisploeg was een speelbal voor de Purmerenders. Na twintig minuten lag ook het tweede doelpunt achter keeper Djeranemo Ong-A-Kwie. Sebastiaan Ntim kopte raak uit een vrije trap van Ruben Adney: 0-2. Purmersteijn kreeg voldoende mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar het lukten Dyllandro Panka (over), Adney (fraaie redding Ong-A-Kwie) Donny Gerver en Sebastiaan Ntim (beiden onzorgvuldig) niet om de wedstrijd nog voor de rust te beslissen.

Dat gebeurde pas na een uur spelen. Martijn van Oers onderschepte een terugspeelbal en liet Ong-A-Kwie van dichtbij kansloos voor de 0-3. De gasten bleven heer en meester en liepen uiteindelijk uit naar 0-5. Eerst tekende Van Oers uit een aanval over meerdere schijven fraai zijn tweede van de middag aan en het slotstuk was voor Ntim, nadat Ong-A-Kwie een rebound moest toestaan na een schot van Van Oers. Met die 0-5 kwam AS’80 overigens nog goed weg.

Purmersteijn moet nog een tussenronde doorstaan om zich te plaatsen voor de laatste 32. Half december wacht de uitwedstrijd tegen zaterdag Hoofdklasser Swift. Kijk hier voor alle uitslagen van de tweede ronde van de districtsbeker.

Verslag: Auwel Prins
Archieffoto: José Mol