Home / Hoofdklasse B zaterdag / Purmersteijn heeft geen kind aan Wartburgia

Purmersteijn heeft geen kind aan Wartburgia

Purmersteijn ontving zaterdagmiddag Wartburgia in de tweede ronde van de districtsbeker. Op papier een makkie dus voor de Purmerenders: een Hoofdklasser tegen een derdeklasser. En eenvoudig werd het ook: de thuisploeg won met 5-1.

Wartburgia begon nog brutaal aan het duel. Hans Bergsma had zijn ploeg duidelijk de opdracht meegegeven om gewoon te gaan voetballen, net zoals de ploeg normaal gesproken doet in de derde klasse, waar het koploper is. Het eerste kansje was dan ook voor de bezoekers. Verdediger Joost Hommenga soleerde een heel eind over het veld, maar werd op de rand van het zestienmetergebied gestuit door Purmersteijn. Toch kwam de Hoofdklasser al in de zevende minuut op voorsprong. Na een uitgespeelde aanval kwam de bal bij Jordi Wigman terecht, die het keurig afrondde. Wartburgia gaf niet op en dwong Richard de Groot even later om ver uit zijn doel te komen na een uitbraak. De doelman kopte de bal echter goed weg.

Toen na ruim een kwartier ook de 2-0 in het doel lag, leek de wedstrijd wel gespeeld. Genairo Promes stoomde op over de rechterflank en legde de bal af op Daniël Schermer, die voor het doel niet faalde. Ook de 3-0 en 4-0 volgden al snel. De 3-0 viel uit de kluts. Nadat een inzet van Schermer op de lat eindigde en de bal voor het doel bleef hangen, rondde Wigman het af. Ook de 4-0 kwam om zijn naam, waardoor hij al binnen het halfuur een hattrick te pakken had. Maar Wartburgia gaf niet op en was in de omschakeling zeker nog zo nu en dan gevaarlijk. Na een halfuur wist Armando Cuvalaij de bal goed voor te geven, maar Daan Tuerlings kon ‘m net niet binnen lopen. Even later lukte dat wel en had Wartburgia in ieder geval de ere treffer te pakken. 4-1 was tevens de ruststand.

Na rust werd het een gezapig duel. Wartburgia was moegestreden en Purmersteijn hoefde niet meer zo nodig. De thuisploeg bleef logischerwijs de bovenliggende partij, maar werd slordig en wist daardoor de score nauwelijks verder te laten oplopen. Het kreeg bovendien nog een domper te verwerken, toen Wigman zich na ruim een uur verstapte en door zijn enkel ging. Strompelend en met ondersteuning moest hij het veld verlaten. Niet veel later maakte Schermer de enige goal van de tweede helft. De laatste twintig minuten mochten ook talenten Rowan Meijer en Job van der Meulen nog minuten maken. Zij brachten de frisse wind die Purmersteijn in deze slotfase nodig had, maar tot goals leidde dat niet meer.

Purmersteijn is dus door in de districtsbeker en is veroordeeld tot een tussenronde. Die wordt gespeeld in het weekend van 21 december.

Opstelling Purmersteijn: De Groot; Sibilo, Treuren, Promes, Wigman, Schermer, Daouameur, Burger, Adneij, Mak, Breinburg

Opstelling Wartburgia: Max Klink; Fijnheer, Stam, Hommenga, Akkerman, Bollen, Stefan Klink, Van Paridon, Cuvalaij, Remijn, Tuerlings

Foto’s: José Mol 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend