Purmersteijn herpakt zich goed tegen RKHVV

Purmersteijn heeft zich in de zondag Hoofdklasse goed hersteld van de ruime, maar geflatteerde 4-1 nederlaag vorige week tegen Silvolde. De ploeg van Martin van Ophuizen won op eigen veld met 2-1 van het nog puntloze RKHVV, dankzij een treffer van Daniël Schermer en een van richting veranderd schot van Martijn van Oers.

RKHVV moest in Purmerend op zoek gaan naar de eerste punten van dit seizoen en dat was in de beginfase ook te merken. Met veelal de lange bal werd Purmersteijn onder druk gezet. Nadat Wessel van der Horst in de eerste minuut al gevaarlijk was, speelde de spits van de gasten uit Huissen een kleine twintig minuten later een grote rol bij de openingstreffer. Hij verlengde een voorzet van Keverley Albertus, waarna de bal via de onderkant van de lat in het doel verdween: 0-1.

Daarna pakte Purmersteijn het goed op. Acht minuten na de tegentreffer zette Ruben Adney de doorgelopen Daniël Schermer voor het doel, die zijn directe tegenstander van zich afhield om de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1. “We begonnen een beetje slap aan de wedstrijd, maar na mijn doelpunt kregen we meer controle over de wedstrijd. Voetballend waren wij ook beter dan RKHVV”, vond Schermer.

Pas in de tweede helft kwam dit ook tot uitdrukking in de stand. Een schot van Martijn van Oers vanaf de rechterkant werd door RKHVV-verdediger Niek van den Berg dusdanig van richting veranderd dat zijn eigen doelman kansloos was: 2-1. Een derde Purmerendse treffer hing ook in de lucht, zelfs de lat werd geraakt, maar het krappe verschil bleek ook voldoende voor de drie punten. Schermer: “Na de nederlaag vorige week is er helemaal geen onrust geweest, we zijn positief gebleven en hebben gedaan wat we moesten doen: de eerste twee thuiswedstrijden winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Archieffoto boven: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)