Purmersteijn is hardleers!

Purmersteijn heeft opnieuw puntverlies geleden. De laatste overwinning voor de ploeg van Mo El Bouziani was op 3 december van het vorige jaar. Toen werd van Hollandia met 2-1 gewonnen. In 2024 is nog geen overwinning gehaald. Op eigen veld werd het in de slotseconden 1-1 tegen ARC.

Timo Polman zorgde al snel voor blijde gezichten. Vroeg in de wedstrijd zette hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. In de blessuretijd maakte ARC-speler Thijs Spanjer tot grote frustraties de 1-1.

Uiteraard overheersde de teleurstelling, maar El Bouziani keek alweer vooruit. ,,Het is niet alleen maar pech. Er was weinig aan de hand, want we waren best goed. Zeker het eerste half uur. We kregen veel ruimte om de tweede goal te maken. De kansen zijn er geweest voor ons. In de fase voor de winterstop, waarin we een serie neerzetten en makkelijker scoorden, zat het mee. Het is misschien ook een mentaal dingetje geworden. We laten de tegenstander in leven en zij ruiken natuurlijk bij een 1-0 stand nog kans. ARC pompte alles naar voren. Die jongen neemt op het einde de bal met zijn hand mee. Dat is dan wel pech, dat het niet geconstateerd is. Met nog twee duels te gaan is Ajax de beste kanshebber voor de tweede periode. Wij richten ons nu op periode drie.”

Er was toch nog mooi clubnieuws in Purmerend. Million Manhoef, product van Purmersteijn, heeft een miljoenentransfer naar Engeland gemaakt. De Vitesse-aanvaller verhuisd naar Stoke City in de Championsship.

Foto: José Mol

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde divisie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)