Home / Algemeen / Purmersteijn komt bij terugkeer in Hoofdklasse uitstekend uit de startblokken

Purmersteijn komt bij terugkeer in Hoofdklasse uitstekend uit de startblokken

De eerste klap is een daalder waard voor promovendus Purmersteijn. Na een afwezigheid van vijf jaar zijn de Purmerenders terug in de zondag Hoofdklasse en dit werd opgeluisterd met een eenvoudige 3-1 overwinning op MSC Meppel. Bovendien delen de Purmerenders na één speelronde de koppositie op doelsaldo met Alphense Boys (+2).

“Om na één wedstrijd al over koplopers te beginnen..”, grinnikte trainer Martin van Ophuizen na afloop. Voor hem was het belangrijkste om, na een gebroken voorbereiding en een paar tegenvallende uitslagen, in de eerste wedstrijd van de competitie goed uit de startblokken zou komen. Daar slaagde Purmersteijn in. Vanaf de eerste minuut controleerde de thuisploeg de wedstrijd en was het de bovenliggende partij. Niels Eijkenaar had binnen zes minuten de 1-0 voor het inkoppen, maar helemaal vrij voor doelman Robin Kist raakte hij de bal niet goed genoeg.

Purmersteijn begon de wedstrijd zonder nieuwkomer in de basis. “In de voorbereiding hoop je dat een aantal jongens vorm tonen en er bovenuit steken. Bij nieuwe jongens is het niet direct goed in te schatten waar ze staan. Sommige spelers hebben tijd nodig te wennen aan onze speelwijze. Als je dan ook een korte voorbereiding hebt met weinig wedstrijden, heb je weinig meetpunten. Als die meetpunten dan ook niet positief zijn, omdat de uitslagen en wedstrijden niet best zijn, dan grijp je terug op wat je weet met spelers die hier al langer rondlopen”, verklaarde Van Ophuizen zijn keuze.

De oefenmeester zag zijn ploeg een prima eerste helft spelen tegen een MSC Meppel dat alleen met hoge ballen gevaar kon stichten. De beloning bleef lang uit, tot Stefan van Wonderen op slag van rust met een listig schot doelman Kist passeerde voor de 1-0 voorsprong. Hierna kwam de thuisploeg niet meer in gevaar. MSC was aanvallend onmachtig en gaf Purmersteijn veelvuldig teveel ruimte om haar eigen spel te spelen.

Twee goals vlak achter elkaar, in de 63ste en 65ste minuut, gooiden het duel vroegtijdig in het slot. Eerst zette aanvoerder Ruben Adney met een fraaie steekbal Yassin el Yaakoubi voor het doel, waar hij met wat gefriemel de 2-0 binnen schoot. Direct daarna profiteerde Eijkenaar van miscommunicatie tussen Kist en MSC-verdediger Danny Bijlsma door de bal in het lege doel te schuiven.

Acht minuten voor tijd deed MSC iets terug. Justin Benjamins ging in duel met rechtsback Bowedee Burleson makkelijk naar de grond, voldoende voor scheidsrechter De Cock om een strafschop voor te geven. Deze werd door Benjamins zelf feilloos benut: 3-1. Het werd zelfs nog even spannend met een aanvalsoffensief van de gasten, maar centrale verdediger Lester Aarsman gooide zich goed voor een schot van Bijlsma om verder onheil te voorkomen.

De eerste punten zijn binnen voor de promovendus, daar ging het om in de openingswedstrijd. “Zeker als je ziet waar wij vandaan komen en hoe kort we bezig zijn. De drie punten zijn heel fijn.” Volgende week wacht één van de verste uitwedstrijden, in de Achterhoek tegen Silvolde. “Volgens mij krijgen we daar airmiles voor.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)