Purmersteijn laat opnieuw punten liggen tegen DEM

Zondag Hoofdklasser Purmersteijn heeft kampioenskandidaat DEM op een 1-1 gelijkspel gehouden. Toch overheerste er na afloop bij de ploeg van Martin van Ophuizen het gevoel dat de Purmerenders, net als in de heenwedstrijd (2-2), twee punten lieten liggen.

In tegenstelling tot de laatste weken moest Purmersteijn het initiatief in de openingsfase aan de tegenstander laten. Het overwicht van DEM resulteerde in één kans: doelman Richard de Groot verwerkte met moeite een inzet van Anthony van Dongen. Hierna herpakten de bezoekers zich en kwamen zelfs aan de leiding. Op aangeven van Yassin el Yaakoubi schoot Daniël Schermer raak: 0-1.

Robbert Jan Orij had even later de 0-2 op zijn schoen, maar zijn schot werd geblokkeerd en in tweede instantie redde doelman Sven Verswijveren. Enkele minuten voor de rust kwam de thuisploeg, met wat hulp van Purmersteijn, op gelijke hoogte. Uit een indraaiende hoekschop verdween de bal via het achterhoofd van Boyd Mak in het net: 1-1.

Direct na de theepauze deelde Purmersteijn het eerste speldenprikje uit, maar de inzet van Schermer miste kracht. Vlak daarna scheerde een vrije trap van Orij over de lat. Dat gebeurde allemaal in een fase waarin de bezoekers meer in balbezit waren. Bij één van de weinige counters van DEM werd een schot van Van Dongen goed gekeerd door De Groot. De betere kansen bleven voor de Purmerenders. Martijn van Oers verscheen geheel vrij voor doelman Verswijveren, alleen schoot hij hoog over.

Ook Schermer vergat Purmersteijn aan de leiding te brengen. Na een fraaie beweging plaatste de clubtopscorer de bal langs de paal. Aan de andere kant van het veld kwam DEM-invaller Cerilio Cijntje nog tot een mogelijkheid, maar ook zijn schot miste precisie. Daardoor kwam er geen winnaar in Beverwijk.

Met het ene punt stijgt Purmersteijn wel een plek en staat het nu achtste. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen RKZVC, een andere hoogvlieger. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.