Purmersteijn meldt zich door winst op MSC in linkerrijtje

Na twee knappe gelijke spelen tegen titelkandidaten DEM en RKZVC heeft zondag Hoofdklasser Purmersteijn weer een zege genoteerd. De ploeg van Martin van Ophuizen won met 2-1 van MSC en revancheerde zich van de nederlaag met diezelfde cijfers eerder dit seizoen in Meppel.

Op zaterdagavond was het in de beginfase aftasten geblazen. De eerste grote kans leverde na acht minuten direct een treffer op. Dyllandro Panka zette spits Daniël Schermer geheel vrij voor doelman Raimon Benjamins en daar wist hij wel raad mee: 1-0. Zes minuten later was de stand alweer gelijk. Justin Benjamin nam de treffer voor zijn rekening nadat een schot eerst nog geblokkeerd werd: 1-1.

Alex Treuren had vervolgens een nieuwe voorsprong op zijn schoen, maar zijn uithaal verdween tegen de lat. Dat gebeurde in een periode dat Purmersteijn meerdere kansen kreeg op de 2-1 via Panka (schot gekeerd), Treuren (via verdediger over) en Boyd Mak (door verdediger voorkomen). Aan de andere kant van het veld had keeper Richard de Groot nauwelijks werk te verrichten. De sluitpost werd pas na rust weer uitgetest, maar stopte een schot van Noach Schuurman.

Purmersteijn behield een licht veldoverwicht, alleen bleef een winnende treffer uit. Benjamins keerde een poging van Panka en een lobje van aanvoerder Robbert Jan Orij ging over. Zeven minuten voor tijd was het alsnog raak. Uit een voorzet van Martijn van Oers dacht MSC-verdediger Stef Beute door een sliding het gevaar te kunnen afwenden, maar kreeg de bal ongelukkig op zijn schoen waardoor deze in het net belandde: 2-1.

Op die manier behaalden de Purmerenders een ietwat gelukkige en zwaarbevochten overwinning. “De wedstrijd had misschien geen hoge amusementswaarde, maar ik heb wel een ploeg gezien die collectief erg sterk en scherp was en eigenlijk weinig tot niets heeft weggeven”, zei een tevreden Martin van Ophuizen. “Dat is in de fase van de competitie het belangrijkste. Met deze overwinning hebben wij grote stappen gemaakt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.