Purmersteijn met een beetje geluk langs Odysseus’91

Tegen zaterdag derdeklasser Odysseus’91 heeft Purmersteijn geen fout gemaakt. De ploeg van Martin van Ophuizen moest op eigen veld diep gaan en boog pas in de laatste tien minuten een achterstand om. Met een 2-1 zege bereikte de koploper van de zondag eerste klasse A de derde ronde van de districtsbeker.

Zoals gebruikelijk, en niet heel verrassend gezien het niveauverschil, nam Purmersteijn het initiatief. Odysseus’91 probeerde de poorten dicht te houden en gokte op de counter. In het eerste kwartier leverde deze speelwijze twee mogelijkheden op voor Fabian Polman. De eerste keer belandde zijn inzet in het zijnet en de tweede keer ging zijn schot voorlangs, waardoor de thuisploeg goed weg kwam. Zelf kon Purmersteijn in aanvallend opzicht geen potten breken.

20161119-purmersteijn-odysseus91-foto-jose-mol-robbert-jan-orij

Bij de eerste echte kans voor de Purmerenders, na 24 minuten, ontbrak het aan een beetje geluk. Uit een voorzet van Stefan van Wonderen schoot Yassin el Yaakoubi de bal tegen de paal. Aan de andere kant was het in de 37ste minuut wel raak. Bij één van de sporadische uitvallen van Odysseus’91 haalde Thomas Post vernietigend uit en bracht zijn team verrassend op een 0-1 voorsprong. Dat was ook meteen de ruststand.

Ook in de tweede helft had Purmersteijn moeite om het vele balbezit om te zetten in dreigende aanvallen tegen een compacte verdediging van Odysseus’91. Toch kreeg doelman Rik van Kollenburg iets meer werk te verrichten dan in de eerste helft, maar de gelijkmaker zat er nog niet in. Zo had Robbert Jan Orij vogelvrij de hoek voor het uitkiezen, maar schoot hij hoog over.

20161119-purmersteijn-odysseus91-foto-jose-mol-stefan-van-wonderen

Na 65 minuten moest Odysseus’91 met tien man verder vanwege een tweede gele kaart voor Sven Berendschot. Met een man meer kreeg Purmersteijn iets meer ruimte om druk uit te oefenen op de Utrechters. Colin Coenderman probeerde het eens van afstand, maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal eindigen. De tijd begon te dringen voor de Purmerenders, die pas tien minuten voor tijd toesloegen. Een uithaal van invaller Romeo Fecunda was onhoudbaar voor doelman Van Kollenburg: 1-1.

20161119-purmersteijn-odysseus91-foto-jose-mol-yassin-el-yaakoubi-2

Met de gelijkmaker op het scorebord drukte Purmersteijn de gasten nog dieper in de verdediging en kreeg het mogelijkheden er alsnog met de winst vandoor te gaan. Yassin el Yaakoubi schoot in de 84ste minuut de bevrijdende 2-1 binnen. Odysseus’91 probeerde nog met aanvallende intenties de gelijkmaker te forceren, maar aan de andere kant liet dit veel ruimte vrij voor Purmersteijn om verder uit te lopen. Hier ging de thuisploeg te onzorgvuldig mee om, maar de krappe zege kwam niet meer in gevaar. Met de nodige moeite plaatste de zondag eersteklasser zich voor de derde ronde.

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de districtsbeker.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol