Purmersteijn met monsterscore naar tweede ronde beker

Eersteklasser Purmersteijn heeft zich op zeer overtuigende wijze weten te plaatsten voor de tweede ronde van de districtsbeker. De ploeg van Martin van Ophuizen won het bekertreffen donderdagavond tegen derdeklasser St George met maar liefst 9-0. Niels Eijkenaar, Colin Hoenderman en Ruben Adney scoorden allemaal twee keer.

Van Ophuizen gaf diverse wisselspelers de kans om zich in de kijker te spelen tegen de derdeklasser. Zo was er ondermeer een basisplaats voor de van OFC overgekomen Willem Scheerens. In totaal verving de trainer vier basisspelers. Invloed om de uitslag had het zeker niet. Daarvoor was het krachtsverschil tussen de ploegen uit Purmerend en Spierdijk veel te groot.

20161020-st-george-purmersteijn-beker-jose-mol-4

Al na een halve minuut was het raak. Uit een corner van Adney kopte Eijkenaar de 1-0 binnen. De kansen regen zich daarna aaneen. Nadat Coenderman dicht bij een tweede treffer was zorgde Adney na een kwartier spelen wel voor de verdubbeling van de voorsprong (2-0). Het zou voor St. George-doelman Tim Groeneveld een zware avond worden. De ploeg uit Spierdijk was voornamelijk bezig met het voorkomen van doelpunten. Voor rust kwamen er nog twee treffers bij. Eerst was het Coenderman die op aangeven van Eijkenaar voor de 3-0 zorgde en in de 38ste minuut  draaide Adney een vrije trap op prachtige wijze in de kruising (4-0). Eijkenaar raakte in de slotfase van de eerste helft nog de lat anders had Purmersteijn precies op schema gezeten voor de ‘dubbele cijfers’.

20161020-st-george-purmersteijn-beker-jose-mol-adney

In de rust werden  Adney, Rowin Mol en Stefan van Wonderen naar de kant gehaald. Ook deze wijzigingen hadden geen invloed op het spelbeeld. Vijf minuten na de hervatting was het al 5-0. Een voorzet van Coenderman werd door Eijkenaar fraai afgerond. Het bleef eenrichtingsverkeer. Na een uur spelen raakte Eijkenaar nog de paal, maar het was uitstel van executie voor St. George.

Een minuut nadat Eijkenaar de paal had geraakt zorgde hij uit een voorzet van invaller Kevin Hylkema voor de 6-0. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd werd de score nog een flink opgevoerd. Coenderman kopte de 7-0 achter Groeneveld. De doelman, die overigens prima speelde, ging daarna in de fout waardoor Yassin el Yaakoubi de achtste treffer kon maken.  In de laatste minuut mocht Aramez Poepon vanaf elf meter de eindstand op 9-0 bepalen.

20161020-st-george-purmersteijn-beker-jose-mol-1

Purmersteijn plaatst zich dus op eenvoudige wijze als een van de eerste ploegen voor de tweede knock-out ronde van de KNVB beker. Wanneer de loting zal plaatsvinden  is momenteel nog niet bekend.