Purmersteijn met speels gemak voorbij Jong Achilles’29

Purmersteijn is goed uit de startblokken geschoten in 2018. De zondag Hoofdklasser kende op bezoek bij het bijzonder jonge Jong Achilles’29 geen enkel probleem met de hekkensluiter, die met 4-0 eigenlijk nog gespaard werd.

Door het faillissement van de bv, waartoe het eerste elftal en de beloften horen, en de uittocht aan spelers was Achilles’29 genoodzaakt om veel talenten uit Jong over te hevelen naar het eerste elftal om daarmee in de Tweede Divisie goed voor de dag te kunnen komen. Het betekende wel dat Jong Achilles moest putten uit de jeugd. Zo stonden er in vergelijking met de heenwedstrijd (1-0) slechts drie dezelfde namen in de basisopstelling.

Purmersteijn liet zich hier niet door van de wijs brengen en nam vroeg in de wedstrijd afstand. Het duurde slechts drie minuten voordat het verschil op De Heikant al was gemaakt. Daniël Schermer, in oktober de matchwinner, torende bij een voorzet van Stefan van Wonderen boven iedereen uit om zijn kopbal onhoudbaar voor doelman Mareno Floris tegen de touwen te sturen: 0-1.

Terwijl iedereen dacht dat de gasten zouden doordrukken, kwamen zij bedrogen uit. Purmersteijn had het meeste balbezit, zonder echt grote kansen. Jong Achilles’29 beet van zich af en was met een vrije trap van Alper Yaldiz tegen de lat nog dicht bij een gelijkmaker. Ook moest doelman Richard de Groot een pegel van Jef van Hoeve onschadelijk maken.

Na de rust speelde de vermoeidheid bij de thuisploeg een rol en dicteerde Purmersteijn de wedstrijd volledig. Schermer verscheen vrij voor Floris, die zijn inzet stopte en een kopbal van Van Wonderen verdween rakelings over de lat. Het duurde tot de 75ste minuut voordat de gasten eindelijk de voorsprong konden verdubbelen. Een hoekschop van invaller Robbert Jan Orij, teruggekeerd van een lange schouderblessure, belandde bij Aramez Poepon, die vanaf de rand van het strafschopgebied genadeloos uithaalde: 0-2.

Nauwelijks een minuut later bracht Alex Treuren aanvoerder Ruben Adney in stelling om de definitieve nekslag uit te delen. Vlak voor tijd zette Martijn van Oers, net daarvoor in het veld gekomen voor doelpuntenmaker Adney, zichzelf ook op het scorebord door op aangeven van Dyllandro Panka de eindstand op 0-4 te bepalen.

Halverwege de competitie staat Purmersteijn als promovendus op een knappe zevende plek. Komende week komt Achilles 1894, de nummer twee van de ranglijst, op zaterdagavond op bezoek in Purmerend. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol