Purmersteijn moet punten in slotfase aan Silvolde laten

Het publiek was de grote winnaar, maar voor zondag Hoofdklasser Purmersteijn kwam de 4-3 nederlaag op bezoek bij Silvolde hard aan. De ploeg van Martin van Ophuizen gaf tot twee keer toe (0-2 en 2-3) een voorsprong uit handen tegen de nummer drie van vorig seizoen, dat het duel met een man minder naar zich toetrok.

In het eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Purmersteijn had het betere van het spel, Silvolde maakte vooral van de fysieke krachten gebruik. De eerste goede kans was voor de thuisploeg. Purmersteijn-doelman Richard de Groot weerhield Rick Bouwmeister van het scoren. Aan de andere kant van het veld stond de lat een openingstreffer van Robbert Jan Orij in de weg.

Na 27 minuten was de 0-1 alsnog een feit. In de scrimmage, na een hoekschop van Dyllandro Panka, werkte Shaquille Doorson de bal binnen. Tien minuten later werd de marge verdubbeld. Yassin El Yaakoubi was net iets sneller dan de uitkomende doelman Marco Olthuis voor de 0-2. Vrij snel daarna dacht Daniël Schermer hier een schepje bovenop te doen en er zelfs 0-3 van te maken, alleen verdween zijn kopbal langs de verkeerde kant van het houtwerk.

Silvolde bleef hierdoor in de wedstrijd en vond in de blessuretijd van de eerste helft de aansluiting. De Groot kon een hoekschop niet ver genoeg wegwerken, Kelvin Meijer kreeg de bal op het rand van het strafschopgebied voor zijn voeten en haalde vernietigend uit: 1-2. In het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte. Jorik te Kaat werd in het strafschopgebied gevloerd door De Groot, waarna Jael Krosse de toegekende penalty benutte.

Toch herstelde Purmersteijn zes minuten later de voorsprong dankzij een fraaie lob van Yassin el Yaakoubi. Silvolde gaf zich nog niet gewonnen en stond in de 73ste minuut weer naast de bezoekers. Opnieuw zag de verdediging van de Purmerenders er niet heel goed uit, Kelvin Meijer kreeg ruimte om uit te halen en liet andermaal zien daarvan te kunnen profiteren met een hard schot: 3-3.

Een klein kwartier voor tijd moest de thuisploeg met tien man verder na een zware charge van Gijs Hakvoort op verdediger Rowin Mol. Ondanks het ondertal slaagde Silvolde er in de 88ste minuut in om voor het eerst deze middag aan de leiding te komen. Uit een afgeslagen hoekschop kreeg Bouwmeister buiten het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en zijn uithaal was onhoudbaar voor De Groot: 4-3.

In de blessuretijd probeerde Purmersteijn nog een verdiende gelijkmaker te forceren, alleen zag Panka zijn schot rakelings over het doel scheren en belandde een inzet van de ingevallen Eijkenaar via de vingertoppen van de doelman tegen de lat. Het zat de bezoekers niet mee in de afronding, waardoor ze net als een jaar geleden (4-1 nederlaag, red.) met lege handen terugkeerden uit de Achterhoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.