Purmersteijn neemt tegen De Bataven afstand van gevarenzone

Purmersteijn is dit kalenderjaar nog altijd ongeslagen. De ploeg van Martin van Ophuizen zette op eigen veld concurrent De Bataven overtuigend opzij en heeft door de 4-0 zege afstand genomen van de nacompetitiestreep.

Direct vanaf de aftrap drukte Purmersteijn de bezoekers uit Gendt in de verdediging. Bovendien werd de thuisploeg in het zadel geholpen door een vroege openingstreffer. Uit een indraaiende hoekschop van Dyllandro Panka knalde aanvoerder Robbert Jan Orij raak: 1-0. In de eerste helft hadden de Purmerenders het meeste balbezit en werd er weinig tot niets weggegeven. De Bataven was slechts één keer gevaarlijk, toen doelman Richard de Groot een inzet van Rob Aarntzen op fraaie wijze uit zijn doel hield.

Na ruim een halfuur spelen werd de marge verdubbeld. Nadat Panka een drietal verdedigers het bos instuurde, werd hij in het strafschopgebied onreglementair onderuit gehaald. De toegekende penalty werd feilloos benut door Daniël Schermer. Dat was bovendien zijn honderdste competitiedoelpunt voor Purmersteijn. Vlak voor rust had hij goal nummer 101 kunnen maken, maar zijn harde kopbal suisde over de lat.

Ook in de tweede helft bleef Purmersteijn het betere van het spel houden. Beide ploegen hielden de verdediging gesloten en zo waren er de eerste vijftien minuten nauwelijks mogelijkheden om verandering in de score te brengen. Martijn van Oers schoot voorlangs en Schermer zocht het doel te hoog. Een derde Purmerendse treffer leek aanstaande en deze viel ook twaalf minuten voor tijd. De net ingevallen Boyd Mak stelde Schermer in staat de 3-0 op het scorebord te brengen.

De aanvallende middenvelder kreeg een publiekswissel en werd vervangen door Niels Eijkenaar. Purmersteijn verzuimde in de slotfase een grotere uitslag neer te zetten; Eijkenaar trof de lat en Panka schoot vlak voor doelman Jeroen Wels naast. In de slotminuut werd de eindstand bepaald op 4-0. Lester Aarsman en Eijkenaar gingen samen op het doel af, waarbij Aarsman de treffer aan Eijkenaar gunde.

De Purmerenders hebben nu een marge van drie punten op de nacompetitiestreep. Wel heeft de ploeg van Martin van Ophuizen twee duels meer gespeeld dan de meeste concurrenten. Volgende week kan Purmersteijn bij winst op Fortuna Wormerveer de stap naar de middenmoot zetten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.