Purmersteijn niet voorbij Achilles 1894 in doelpuntloze remise

Purmersteijn heeft de goede vorm van vorig weekend niet weten voort te zetten op bezoek in Assen bij Achilles 1894. Hoewel de bezoekers uit Purmerend veruit de betere ploeg waren, hielden beide zondag Hoofdklassers elkaar op 0-0.

Purmersteijn-trainer Martin van Ophuizen had zijn opstelling niet gewijzigd na de eclatante 6-1 overwinning op RKHVV van vorige week. Hoewel Purmersteijn in de eerste helft het meeste balbezit had, wist het weinig kansen te creëren. Het was dan ook de gastheer die in de zesde minuut de eerste kans kreeg op de openingstreffer, maar doelman Richard de Groot wist de inzet van Pelle de Vries fraai te keren. Enkele minuten later was het wederom De Groot die een kopbal van Ids Hannema onschadelijk maakte.

De Purmerenders kregen ondanks het harde werken van Jordi Wigman in de aanval nauwelijks kansen om de stand te veranderen. Wigman kreeg ook weinig steun van vleugelaanvallers Yassin El Yaakoubi en Dyllandro Panka, die niet goed in de wedstrijd zaten. Purmersteijn werd pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft gevaarlijk. El Yaakoubi leek na een lange rush het strafschopgebied binnen te gaan, maar werd alsnog door een verdediger afgestopt. Reglementair, volgens de arbiter. Vlak voor rust zagen zowel Aramez Poepin als Daniël Schermer hun inzetten nog over de lat verdwijnen.

Na de hervatting ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op. Als eerste was het wederom Schermer die wist uit te halen, maar zijn inzet kon Achilles-doelman Otten Morten niet verontrusten. Daarna kwam Purmersteijn in korte tijd twee keer goed weg. Eerst zag Stan Haanstra zijn schot via een verdediger tot hoekschop verwerkt worden. Twee minuten later kopte Rachid Traore schitterend in uit een corner, maar vleugelverdediger Alex Treuren wist de bal duidelijk voor de Purmerendse doellijn weg te werken, ondanks hevige protesten van Achilles 1894.

In het laatste gedeelte van de tweede helft was Purmersteijn de ploeg die de meeste aanvallende aspiraties toonde en kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Nauwelijks binnen de lijnen brachten invallers Stefan van Wonderen en Milan Polman Schermer in stelling, wiens inzet gekeerd werd. Vervolgens zag Wigman zijn kiezelharde rebound tot zijn wanhoop via een verdediger over de lat gaan. Na deze enorme kansen wisten beide ploegen in het restant van de boeiende tweede helft niet meer gevaarlijk te worden, waardoor ze beide een punt mee naar huis konden nemen

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Hoofdklasse zondag.

Verslag Auwel Prins
Foto’s Jose Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)