Purmersteijn pakt de overwinning in derby tegen Hollandia

Purmersteijn heeft in de derby tegen Hollandia opnieuw een overwinning behaald. Eerder dit seizoen werd het op eigen veld 2-1. De ploeg van trainer-coach Mo el Bouziani won in Hoorn met 0-1, dankzij een benutte strafschop van Mylan Polman. Polman wist ook in de eerdere ontmoeting te scoren.

Stroperig

De stroperige wedstrijd was van beide kanten het aanzien nauwelijks waard. Een 0-0 ruststand was een afspeigeling wat er op het veld gaande was. ,,Het was geen goed duel. Misschien wel passend bij een (streek)derby. Wij wilde persé winnen”, was El Bouziani vastberaden.

Warm

Purmersteijn had het betere van het spel, maar op het grote veld met de warmte bleef het moeizaam. De opbouw van eigen helft richting de helft van de tegenpartij zag er bij vlagen goed uit. Na ruim een uur spelen werd een overtreding op Polman begaan. Hollandia-keeper Dirk Bakker was kansloos op de inzet van Polman, die zelf de strafschop nam.

Polman met de 0-1

Mo el Bouziani: “We zijn blij met de winst. Hollandia had – ook in de tweede helft – wel de betere kansen. We hebben de drie punten zeker niet cadeau gehad, helaas zelf te weinig gecreeërd. Het was een lastige wedstrijd, maar we hebben door hard werken gewonnen, omdat we ook écht wilden winnen. We gaan over Hollandia heen en pakken de zesde plek. Dat is het maximaal haalbare. We zullen komende week dit moeten proberen vast te houden, we zijn één van ploegen die heeft laten zien goed te kunnen voetballen deze competitie.” Hollandia speelt het laatste duel tegen ARC, Purmersteijn sluit af tegen BOL dat nog moet knokken voor lijfsbehoud.

Foto’s: José Mol

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde divisie A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)