Purmersteijn pakt eerste punt sinds 23 november

Op 5 oktober ging koploper SDC Putten naar Purmerend en behaalde een 0-2 overwinning. Het was een mooie beginfase voor deze ploeg. Maar daarna ging het snel bergafwaarts. Op 26 oktober 2019 boekte Putten haar laatste overwinning nu staats de ploeg in de gevarenzone. Ook Purmersteijn heeft het moeilijk en de laatste overwinning dateert van 23 november 2019, toen de thuiswedstrijd tegen DETO Twenterand in een 4-0 overwinning eindigde en staat nu op een directe degradatieplaats. Het was dan ook voor beide ploegen een must om een overwinning te behalen.

De wedstrijd op het prachtige sportcomplex stond onder leiding van scheidsrechter Reinoud Weiland uit Leeuwarden en het was duidelijk dat vanaf het beginsignaal het aftasten was geblazen. Het werd een vlakke eerste helft, waarin de beide verdedigingen overheersten en in aanvallend opzicht weinig tot geen scoringskansen waren te noteren, op enkele hoekschoppen na voor beide teams. In de 36e minuut kwam de gastheer op een 1-0 voorsprong. Uit een vrije trap van Rick van de Brink was het Jordy van Selm die de openingstreffer voor zijn rekening nam en met deze stand werd ook de rust ingegaan.

De tweede helft was nauwelijks twee minuten bezig of op het scorebord vermeldde al een 2-0 tussenstand. Uit een vrije trap even buiten het strafschopgebied op de linkerkant was het Rick van de Brink die de bal met een curve langs de slecht opgestelde Purmersteijn-verdediging schoot. De bal verdween in de korte hoek. Ook hierna kreeg de thuisclub in een kort tijdsbestek een paar mogelijkheden om de score op te voeren, maar doelman Thomas Hoekstra redde een paar keer bekwaam. Ook een schot van Vincent ten Burg van SDC Putten teisterde de lat.

Hierna herpakte Purmersteijn zich en verdween een kopbal van Jordi Wigman rakelings over de lat. Ook Genairo Promes werd de diepte ingestuurd, maar strandde op de uitkomende doelman. Bij Purmersteijn kwam met nog 25 minuten op de klok Mark de Loor binnen de lijnen voor Genairo Promes. Purmersteijn deed er alles aan om de aansluitingstreffer te maken. Een vrije trap van Jordi Wigman ging rakelings over en kort hierna kwam verdediger Nathan Sibilo in de spits om de moegestreden Jordi Wigman af te lossen. Purmersteijn ging opportunistisch spelen en oefende druk uit op de defensie van de Puttenaren en zo ontstonden mogelijkheden om verandering in de stand te brengen. Daniël Schermer werd goed aangespeeld in het strafschopgebied maar zijn inzet door de voet van de keeper gestopt.

In de 76e minuut was het dan toch raak, uit een pass van Alex Treuren haalde Ruben Adneij vernietigend uit en onhoudbaar voor doelman Martin van Barneveld vloog zijn projectiel in de touwen, 2-1. Nauwelijks drie minuten later was het Daniël Schermer die uit een pass van Ruben Adneij op korte afstand van de keeper de bal over de lat knalde. Purmersteijn gooide alles op de aanval en drong de gastheer in de verdediging en twee minuten voor tijd was het Ruben Adneij die even buiten het strafschopgebied een vrije trap kreeg te nemen en met de precisie van een 14 karaats Zwitsers uurwerk verdween zijn schot onhoudbaar in de kruising en bracht de stand op gelijke hoogte. Ook in de laatste minuten en blessuretijd drong Purmersteijn nog aan. Aan de andere kant moest Purmersteijn op zijn hoede zijn voor de counters maar gescoord werd er niet meer en was het voor de toeschouwers, na een vlakke eerste helft, een beduidend leukere tweede helft om naar te kijken.

Uiteindelijk was DETO Twenterand de lachende derde door een zwaar bevochten 1-0 overwinning op NSC Nijkerk waardoor het weer twee punten uitloopt op Purmersteijn. Trainer Martin van Ophuizen heeft er zeker gezien het vertoonde spel in de 2e helft alle vertrouwen in een goed resultaat in de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen Berkum.

Opstellingen: SDC Putten:  Martin van Barneveld (d), Thomas Amende, Iwam Bos, Ioannis Karafillakis, Kevin van der Vlag, Rick van den Brink, Joshua Tijdens, Vincent ter Burg, Jordy van Selm, Bart Posthouwer, Benjamin Huisman.

Wisselspelers: Rob Butter, Kees Pluim, Wilbert Thomassen, Jtefta van den broek, Tijmen Koelewijn en Tom de Groot.

Purmersteijn: Thomas Hoekstra (d), Romeo Fecunda, Lester Aarsman, Rano Burger, Alex Treuren, Rodney Smorenberg, Boyd Mak, Genairo Promes, Jordi Wigman,  Daniël Schermer en Ruben Adneij.

Wisselspelers: Richard de Groot (d), Nathan Sibilo, Mark de Loor, Rowan Meijer en Job van der Meulen.

Tekst: Auwel Prins