Purmersteijn pakt knap punt bij RKZVC

Zondag Hoofdklasser Purmersteijn heeft opnieuw een punt gepakt tegen een kampioenskandidaat. Na vorige week DEM-uit speelde de ploeg van Martin van Ophuizen nu in het verre Zieuwent met 1-1 gelijk bij RKZVC.

De Purmerenders hadden nog iets goed te maken na de 1-2 nederlaag eerder dit seizoen. Martijn van Oers kreeg in de zevende minuut de eerste mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot miste kracht om doelman Huib Jonkman te verontrusten. Hierna trok RKZVC het initiatief naar zich toe en was meer op de helft van Purmersteijn te vinden. Nadat Joey Belterman (over) en Waldo Rhebergen (fraai gepakt door keeper Richard de Groot) een paar speldenprikjes uitdeelden, kwam de thuisploeg in de 25ste minuut aan de leiding. Sjors Storkhorst omspeelde De Groot en kon zo de 1-0 op het scorebord zetten.

Hoewel RKZVC duidelijk meer balbezit had, wist het weinig echte scoringskansen te creëren. Purmersteijn deed dit wel. Yassin el Yaakoubi zag twee schoten goed gekeerd worden door Jonkman. Aan de andere kant van het veld was Belterman op slag van rust dichtbij de 2-0. In de één-tegen-één-situatie kwam doelman De Groot als winnaar uit de strijd, waarmee hij de schade beperkt wist te houden voor de bezoekers.

In de rust had Van Ophuizen duidelijk aangegeven niet tevreden te zijn met het in de eerste helft vertoonde spel en vond dat er met veel meer inzet en bezieling gespeeld moest worden om een resultaat te behalen. Daarom voerde Purmersteijn direct de druk op. Dit resulteerde al snel in een goede kans voor Rowin Mol, wiens kopbal uit een hoekschop van Boyd Mak van de lijn werd gehaald. Ook stuitte Alex Treuren op Jonkman.

De doelman van RKZVC voorkwam even later dat Mak en El Yaakoubi gelijk konden maken. Zo’n tien minuten voor tijd werd Jonkman alsnog geklopt. Bij een scrimmage voor het doel tikte invaller Jordi Wigman de, gezien het overwicht in de tweede helft, verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. Beide ploegen kregen nog een paar kleine mogelijkheden om in de eindfase de drie punten te pakken, maar gescoord werd er niet meer. Op die manier eindigde het duel in een terecht gelijkspel.

Veel schiet Purmersteijn niet op met het punt. De Purmerenders blijven negende staan en lijken ook in de derde periode geen rol van betekenis meer te kunnen spelen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag: Auwel Prins
Archieffoto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)