Purmersteijn rekent met ruime zege op RKHVV af met stroeve start

Purmersteijn heeft in de zondag Hoofdklasse een overtuigende overwinning geboekt op RKHVV. De ploeg van trainer Martin van Ophuizen, die wat stroef uit de startblokken was gekomen, stuurde de hekkensluiter met 6-1 terug naar Huissen. Jordi Wigman speelde een hoofdrol met twee treffers.

De wedstrijd vond dit weekend plaats op zaterdagavond in verband met festiviteiten in de thuisplaats van de bezoekers. Direct na het beginsignaal zette Purmersteijn de gasten onder druk. Vroege gemiste kansen van Daniël Schermer en Jordi Wigman weerhielden de Purmerenders er niet van constant druk te blijven uitoefenen op de verdediging van RKHVV. Na een kwartier spelen was het centrale verdediger Shaquille Doorson die Daniël Schermer op maat bediende, wiens schitterende schot onhoudbaar in de verste kruising eindigde.

Kort daarna bracht Romeo Fecunda aanvaller Dyllandro Panka in stelling, die met zijn pegel de 2-0 op het scorebord zette. Goed keeperswerk van Jop Hemink hield RKHVV nog op de been, door onder andere een inzet van verdediger Rowin Mol te stoppen. Toch ging Purmersteijn met een riante 3-0 voorsprong de rust in: een voorzet van Robbert Jan Orij werd door Jordi Wigman tot een zeer fraaie volley verwerkt.

Ook na de rust kreeg RKHVV kreeg geen grip op de thuisploeg. Al na een minuut in de tweede helft haalde Yassin el Yaakoubi vernietigend uit voor de 4-0. In de 52ste minuut deed RKHVV wat terug: uit een vrije trap krulde Mike Pröpper (de broer van Davy en Robin Pröpper) de bal onhoudbaar in de kruising: 4-1. Nauwelijks een minuut later was het echter Orij die uit een voorzet van Panka de 5-1 binnen kopte.

Nog voor een uur was verstreken tekende Wigman voor zijn tweede van de dag en zette met het hoofd de stand op 6-1. Purmersteijn-doelman Richard de Groot moest nog tweemaal in actie komen, maar had verder een rustige avond. Purmersteijn bleef ook in de eindfase overheersen, maar ondanks een grote kans voor Wigman werd er niet meer gescoord.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Hoofdklasse zondag.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)