Purmersteijn speelt zich bij RKHVV uit de zorgen

Op bezoek bij degradant RKHVV heeft Purmersteijn zich definitief verzekerd van een langer verblijf in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Martin van Ophuizen leek nog even in de problemen te komen, maar heeft door een 2-3 overwinning zelfs de tiende plek ingenomen.

Vanaf het begin nam Purmersteijn het initiatief om de laatste benodigde punten binnen te halen. Toch waren de eerste grote kansen voor de thuisploeg. Danny de Lorijn knalde uit een hoekschop rakelings over en een inzet van Mex Bakker miste precisie. De derde mogelijkheid was wel raak. Doelman Richard de Groot kon de poging van Bakker gedeeltelijk stoppen, waarna oud-prof Rutger Worm (ex-NEC) de bal opnieuw voor het doel bracht en Bakker alsnog trefzeker was: 1-0. De doelpuntenmaker kreeg een paar tellen later gelijk een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar schoot voorlangs.

Hierna herpakte Purmersteijn zich en was regelmatig op de helft van RKHVV te vinden. Uit een hoekschop van Robbert Jan Orij tekende Lester Aarsman voor de gelijkmaker. Drie minuten later kwamen de bezoekers zelfs aan de leiding. Yassin el Yaakoubi werd door Boyd Mak de diepte ingestuurd en prikte de bal langs de uitkomende doelman Wesley Hendriks. De sluitpost voorkwam voor de rust een grotere achterstand door een schot van Martijn van Oers te keren.

In de tweede helft werden de Purmerenders teruggedrongen door de hekkensluiter. Toch slaagde Purmersteijn erin verder uit te lopen. Aarsman werd na een lange rush gevloerd door Hendriks, waarna invaller Jordi Wigman de toegekende penalty benutte: 1-3. Wie had gedacht dat Purmersteijn ’freewheelend’ de wedstrijd rustig zou kunnen uitspelen, kwam bedrogen uit. Een kwartier voor tijd kwam RKHVV via Van Lorijn terug tot 2-3. Hierdoor werd het een hectische slotfase waarin de thuisploeg diverse hoge ballen voor het doel bracht en de Purmerenders een paar keer ontsnapten, mede door een aantal reddingen van De Groot.

De 2-3 voorsprong kon over de streep getrokken worden in Huissen. Dit betekent dat Purmersteijn zich definitief veilig heeft gespeeld. Volgende week wordt de competitie afgesloten met de streekderby tegen een andere laagvlieger: Fortuna Wormerveer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.