Purmersteijn trekt stijgende lijn door bij SDO

Purmersteijn heeft nu echt de weg omhoog gevonden in de zondag Hoofdklasse. Na de 2-1 overwinning op Be Quick 1887 verraste de ploeg van Martin van Ophuizen nu met een overtuigende zege bij nummer twee SDO. Hierdoor hebben de Purmerenders de gevarenzone verlaten.

In de beginfase was het vooral aftasten voor beide ploegen. Na ruim een kwartier moest Purmersteijn-doelman Richard de Groot handelend optreden om een schitterende vrije trap van Theo Visser onschadelijk te maken. Aan de andere kant van het veld keerde SDO-keeper Rolf Hazelaar een inzet van Martijn van Oers. De twee teams deden weinig voor elkaar onder. Nadat Joost Heerschop namens SDO met een kopbal de lat had geraakt, waren de bezoekers wel trefzeker. Door slecht uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van Jordi Wigman terecht. Hij hoefde zich niet te bedenken en schoof de 0-1 binnen.

In de tweede helft ging SDO meteen op zoek naar de gelijkmaker. Met een katachtige redding haalde doelman De Groot kort na rust een kopbal van Visser uit de kruising. Ook een volley van Jesse van Huisstede spatte op de lat uiteen. Het bleef een spannende wedstrijd waarin alles nog mogelijk was. De enige keer dat het de thuisploeg lukte om De Groot te passeren, trad vleugelverdediger Romeo Fecunda op als reddende engel om een gelijkmaker te voorkomen door de bal van de lijn te halen.

Tien minuten voor tijd gooide Purmersteijn het duel in het slot. Alex Treuren kwam op de linkerflank goed door en bediende Yassin El Yaakoubi op maat voor de 0-2. SDO gooide in de slotfase nog alles op de aanval, zag Heerschop de lat raken, maar een aansluitingstreffer bleef uit. Daardoor nam Purmersteijn revanche op de eerder dit seizoen 1-3 verloren heenwedstrijd.

SDO verzuimde de koppositie te heroveren en blijft tweede staan. Purmersteijn heeft opnieuw een sprong op de ranglijst gemaakt. De ploeg van Martin van Ophuizen klom naar de elfde plek, één punt boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.