Purmersteijn uitgeschakeld door Sportlust ’46 in KNVB Beker

Het bekertoernooi voor Purmersteijn zit er al op. De ploeg uit Purmerend heeft de volgende (knock-out) ronde in de TOTO KNVB Beker niet weten te bereiken. De ploeg verloor jammerlijk op eigen veld van Sportlust ’46 uit Woerden: 0-2.

De wedstrijd begon niet goed voor thuisploeg Purmersteijn. Rowin Mol moest al snel vervangen worden vanwege een blessure. Timo Polman werd voor hem in het veld gebracht. Sportlust, getraind en gecoacht door voormalig De Dijk coach Jochem Twisker, komt op een derde deel van de wedstrijd op een 0-1 voorsprong door Soufiane Laghmouchi. Nadat de wedstrijd meer in evenwicht kwam, kreeg de thuisploeg enkele goede mogelijkheden en kansen. In de blessuretijd van de tweede helft maakte de Woerdenaren aan alle onzekerheid een einde: 0-2.

Sportlust bleek een taaie en goede tegenstander, uit de top van de zaterdag derde divisie, zag ook trainer-coach Mo El Bouziani van Purmersteijn. ,,Sportlust begon goed aan de wedstrijd en maakten in die fase ook de 0-1. Daarna heb ik een goed Purmersteijn gezien. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en in de tweede helft zelfs bij fases gedomineerd, vind ik. We hadden de 1-1 moeten maken. Dat we twee-drie kansen niet benutten heeft ons – mijns inziens – de kop gekost. De 0-2 op het einde was voor de statistieken. Het was jammer dat we er geen verlenging of zelfs winst uit konden slepen. Op basis van de hele wedstrijd vond ik dat we dat wel verdienden.”

Tijd om te helen is er nog genoeg, aangezien de competitie op zondag 27 augustus pas van start gaat met een thuisduel tegen HBC uit Heemstede. ,,We hebben zaterdagavond laten zien dat we mee kunnen met de top van de derde divisie. Dat is knap. Ik ben tevreden over de voorbereiding. We zijn weliswaar nog niet compleet, maar dat is inherent aan het coachen in de vierde divisie. De vakanties zijn voor ons laat dit jaar. Dat houd je, en dat is dan ook het enige nadeel. We verloren tot nu toe nipt van AFC (2-1) en wonnen van ADO’20 met 2-1. Ook Jong Telstar bedwongen wij. Al met al tanken we veel vertrouwen uit de vijf gespeelde wedstrijden.”

Purmersteijn speelt nog twee oefenwedstrijden deze voorbereiding; thuis tegen DCG (zondag 20 augustus) en tegen Zwaluwen ’30 (dinsdag 22 augustus) in Hoorn. Op zondag 27 augustus om 14:00 uur begint dan het echte werk in de Vierde divisie A.

Foto’s: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)