Purmersteijn verliest van oppermachtig ACV

Purmersteijn ging zaterdag op bezoek bij ACV in Assen. Een gerenommeerde zaterdagvereniging die in het verleden tweemaal Landskampioen werd in het amateurvoetbal. Uit de tot nu toe zes gespeelde wedstrijden werden 12 punten behaald.  Thuis leden ze een 0-1 nederlaag tegen Eemdijk en er werd gelijk gespeeld tegen Buitenpost en Genemuiden. Bij Purmersteijn gaat het tot nu nog niet echt crescendo. Ook tegen ACV had de technische staf weer de nodige problemen. Liefst zes selectiespelers moesten ze missen en vooral de afmelding van de in vorm zijnde spits Daniël Schermer zaterdagochtend wegens griepperikelen kwam hard aan.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Hoofdklasse Zaterdag B

Direct vanaf de aftrap nam de gastheer het initiatief en drukte Purmersteijn in de verdediging. Door een slechte ingooi van een Purmersteijn-verdediger in de 2e minuut kwam AVC-speler Pascal Huser in balbezit en speelde Matthijs Hardijk aan die de diepgaande Marco van der Heide vrij voor doelman Richard de Groot bracht en met prachtig lobballetje scoorde hij de openingstreffer, 1-0. Ook hierna kreeg ACV nog enkele mogelijkheden om de score op te voeren maar de precisie ontbrak. In de 12e minuut werd Purmersteijn voor het eerste gevaarlijk en suisde een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Mohamed Ajnane rakelings over de lat.

Hierna herpakte Purmersteijn zich wat, maar tot echte scoringskansen leidde dit niet. De Assenaren hadden meer balbezit en bleken over een leuk combinerend technisch team te beschikken. In de 31e minuut ontsnapte Purmersteijn aan een grotere achterstand, een afstandsschot verdween op de paal en in de rebound ging de bal rakelings naast. Nauwelijks een minuut later kwam ACV-er Justin Mulder een teenlengte tekort om een strakke voorzet binnen te tikken. In de 38e minuut was het Lester Aarsman die uit een hoekschop schitterend inkopte maar met een geweldige reflex haalde doelman Moren Otto de harde kopbal ten koste van een hoekschop uit de kruiing. Kort voor de pauze haalde Richard de Groot nog een pegel van Gijs Jasper uit zijn heiligdom en met een dikverdiende 1-0 voorsprong voor de thuisclub werd de kleedkamer opgezocht.

Ook in het tweede bedrijf bleef ACV overheersen. Nadat een schot van Jordi Wigman knap gestopt werd, was het in de 61e minuut bij een aanval over diverse schijven Gijs Jasper die de verste staander teisterde. Kort hierna greep Richard de Groot goed in bij een kopbal van Robert Talens uit een hoekschop en ging in de rebound de bal voorlangs het doel. In de 71e minuut kwam de 2-0 op het scorebord. Bij een snelle aanval van ACV bracht Ezra Schrijver op de linkerflank de bal laag in het doelgebeid en via het been van verdediger Nathan Sibilo verdween de bal in de touwen, 2-0. Direct hierna probeerde trainer Martin van Ophuizen de schade nog een beetje te herstellen door verse krachten in te brengen. Mark de Loor, Mohamed Ajane en Ruben Adney werden vervangen door Alex Treuren, Joey Mers en Romeo Fecunda. ACV bleef echter heer en meester. Ook Wadie Daouameur moest met een hamstringblessure het veld voortijdig verlaten en Richard de Groot zorgde met een paar spectaculaire reddingen in de eindfase dat de schade beperkt bleef tot 2-0.

Opstellingen:

ACV: Morten Otto (d), Nande Wielink, Robert talens, Pascal Huser, Gijs Jasper, Matthijs, Hardijk, Marco van der Heide, Justin Mulder, Ezra Schrijver, Jim de Leeuw en Steijn Strijker.

Wisselspelers: Pim Suurmeijer, Daniël Schans, Jarno Deuring, Kevin mennenga, Daan Smit, Arjen Hagenauw.

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Shaquille Doorson, Nathan Sibilo, Bowedee Burleson, Boyd Mak, Ruben Adney, Lester aarsman, Mohamed Ajane, Mark de Loor, Jordi Wigman en Wadie Daouameur.

Wisselspelers: Romeo Fecunda, Alex Treuren, Joey Mers, Nick Peerdeman.

Komend weekend is er een inhaalprogramma en is Purmersteijn vrij. Woensdag 23 oktober speelt Purmersteijn voor de 1e ronde voor de KNVB-beker in Castricum tegen de gelijknamige zaterdag 3e klasser. Zaterdag 26 oktober heeft Purmersteijn de uitwedstrijd tegen Berkum in Zwolle.

Tekst: Auwel Prins

Archieffoto: José Mol