Home / Hoofdklasse B zaterdag / Purmersteijn verliest van ACV, maar komt wel weer tot scoren
Thomas Hoekstra

Purmersteijn verliest van ACV, maar komt wel weer tot scoren

Purmersteijn kreeg zaterdag de nummer drie in de competitie, ACV uit Assen, op bezoek. Een technische ploeg waarvan in de uitwedstrijd met 2-0 werd verloren. Bij Purmersteijn moest trainer Martin van Ophuizen een viertal spelers missen, maar kon na lange tijd weer beschikken over Ruben Adney en Rano Burger.

Reeds in de vierde minuut keek Purmersteijn tegen een 0-1 achterstand aan. Een vrije trap even buiten het strafschopgebied werd door Enza Schrijver laag door de slecht opgestelde Purmersteijn-verdediging geschoten. Kansloos voor keeper Thomas Hoekstra verdween de bal in de benedenhoek. Purmersteijn herpakte zich en in de 15e minuut was het linkervleugelverdiger Alex Treuren die een drietal spelers van ACV uitspeelde. Via diverse schijven kwam de bal op de rechterflank bij Romeo Fecunda, die met een strakke voorzet Jordi Wigman bediende. Tegen diens harde inzet had keeper Morren Otto geen verweer en stond Purmersteijn weer op gelijke hoogte, 1-1. Het bleef een wedstrijd waarbij beide ploegen attractief speelden.

Nadat keeper Thomas Hoekstra met de voet fraai een inzet van Matthijs Hardijk stopte, beging Alex Treuren binnen het zestienmetergebied een lichte overtreding op Justin Mulder die als een stervende zwaan neerging en wees scheidsrechter Johan Jensch naar de witte stip. Tot opluchting van de Purmersteijn-aanhang belandde de bal van Matthijs Hardijk op de paal. Het was uitstel van executie, want vier minuten later verspeelde Purmersteijn bij het uitverdedigen op het middenveld de bal. ACV-speler Enza Schrijver kwam in balbezit. Hij zag doelman Thomas Hoekstra ver buiten het strafschopgebied staan en bedacht zich geen moment. Met een hoog schot verdween de bal in een leeg doel, 1-2. Ook Purmersteijn was regelmatig in het doelgebied van ACV te vinden, maar het wist de trekker niet over te halen. Uit een vrije trap in de 37e minuut van Enza Schrijver kopte Daan Smit ongehinderd knap de 1-3 in de touwen. Toch was het een paar minuten later Daniël Schermer die dankbaar gebruik maakte van een fout in de defensie van ACV en voor de aansluitingstreffer zorgde en zijn totaal aantal treffers op 14 bracht en met een voor de toeschouwers aantrekkelijke eerste helft werd de rust ingegaan.

Na de pauze was de flink aanwakkerende wind die dwars op het veld stond er debet aan dat het spel wat minder verzorgd was dan in het eerste gedeelte. Veelal werd de lange bal werd gehanteerd door beide partijen. Vooral het eerste kwartier kregen de bezoekers een viertal mogelijkheden om de score op te voeren. Waaronder een inzet van Justin Mulder op de staander. Ook in het vervolg van de wedstrijd bleef het spannend door de stand en mede door enkele fraaie reddingen van Thomas Hoekstra. Purmersteijn kreeg kansjes.

Vrije trappen even buiten het strafschopgebied van Jordi Wigman en tweemaal Ruben Adney brachten niet het gewenste resultaat. Ook een kopbal van Jordi Wigman ging rakelings naast. Een kwartier voor tijd probeerde Purmersteijn er alles aan te doen om nog een gelijkspel in de wacht te slepen. Nathan Sibilo werd nog ingebracht voor Rowan Meijer en ook de fysiek sterke verdediger Branco Verhoef behept met een geweldige traptechniek werd nog in de spits gebracht. Wat Purmersteijn ook probeerde verandering in de stand kwam er niet meer. Trainer Fred de Boer van ACV gaf na afloop ruiterlijk toe dat het eindsignaal van de goedleidende Johan Jensch hem als muziek in de oren klonk en hij Purmersteijn een leuk spelende ploeg vond die in zijn ogen veel te laag op de ranglijst staat.

Tekst: Auwel Prins

Foto: Bennie de Boer

Send this to a friend