Purmersteijn verliest van ODIN’59

Bij ADO’20 werd de afgelopen dagen het jaarlijkse Gerrit van Hooff Memorial Toernooi gespeeld. Naast de thuisploeg deden ODIN’59, Purmersteijn en AFC mee. Afgelopen woensdag stonden de eerste wedstrijden op het programma. Op woensdag won AFC, na strafschoppen, van ODIN’59. Purmersteijn won ook, er werd met 2-1 van ADO’20 gewonnen.

Die overwinningen zorgden ervoor dat ODIN’59 en Purmersteijn elkaar zaterdag troffen in de finale, op een stormachtige sportpark De Vlotter. De wind had zo zijn invloed op het spel en beide ploegen hadden het in de openingsfase lastig daarmee. maar na 20 minuten was het ODIN dat het spel wat meer naar zijn hand wist te zetten en een goede mogelijkheid kreeg. Jim Hulleman gooide de bal ver in, waarna Sietse Brandsma over kopte. Even later was het wel raak. Jayson Halman werd diep gestuurd en stuitte nog op Purmersteijn-doelman Nick Plomper, maar de rebound was raak voor Sietse Brandsma. Purmersteijn wist voor rust nauwelijks gevaarlijk te worden, de beste kans was voor Wadie Daouameur van afstand.

ODIN’59 kwam fel uit de kleedkamer en kreeg snel na rust ook enkele grote kansen, maar wist de voorsprong niet uit te breiden. Daardoor zag Purmersteijn kans om terug te komen in de wedstrijd en dat deed het via een goal van Daouameur. De ploeg uit Purmerend wilde daarna ook voor de overwinning gaan en had zomaar op voorsprong kunnen komen. Een vrije trap van Ruben Adney 10 minuten voor tijd spatte uiteen op de lat. Snel daarna viel de goal aan de andere kant. ODIN’59 won zo het Gerrit van Hoof memoriam toernooi.

Opstelling Purmersteijn: Plomper, Fecunda, Sibilo (’46 Doorson), Treuren, Promes, Wigman (’70 Burleson), Schermer (’46 Adney), Smorenberg, Daouameur, Burger (’60 Breinburg) en Mak

Wadie Daouameur: Van Jordanië naar Purmerend