Purmersteijn verliest voor de zesde keer op rij

Purmersteijn kreeg zaterdag Eemdijk op bezoek. Een ploeg die vorig seizoen via de nacompetitie haar plaats in de 3e divisie moest zien te behouden, maar door een nederlaag tegen Sparta Nijkerk moest afdalen naar de zaterdag hoofdklasse. Dit seizoen gaat het goed met de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg. Al leed het vorige week een gevoelige 0-1 thuisnederlaag tegen ACV en moest het de koppositie afstaan aan Staphorst.

Eemdijk is een ploeg die achterin weinig weggeeft en in 16 wedstrijden slechts 10 treffers kreeg te incasseren en 9 keer de nul achterin wist vast te houden. In aanvallend opzicht is het wat minder en wist het 22 maal doel te treffen: evenveel als Purmersteijn. Bij Purmersteijn had trainer Martin van Ophuizen wederom vele mutaties wegens uiteenlopende redenen en startte met de ervaren Mark de Loor in de basisopstelling, die in het verleden onder anderen uitkwam voor Spakenburg, ADO’20, FC Volendam en FC Lisse. Ook de jeugdige 19-jarige Rowan Meijer had een basisplaats.

De leiding was in handen van scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter en in de 3e minuut was het bij de eerste de beste aanval van Eemdijk al raak. Uit een voorzet van Armend Selimi toucheerde Jesper van Dalen de voorzet en tergend langzaam verdween de bal via binnenkant paal in het net. Purmersteijn keek al tegen een 0-1 achterstand aan. In de 8e minuut kwam Purmersteijner Genairo Promes op de rechterkant goed door en kreeg een uitstekende kans op de gelijkmaker. Maar zijn harde schot ging voorlangs het doel. Het was een eerste helft waarin het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde en er zich weinig mogelijkheden voordeden om wijziging in de stand aan te brengen. Toch kreeg Purmersteijn in de 30e minuut een kans. Van verre afstand liet Jordi Wigman een bal van zijn voet vertrekken en stijlvol werd zijn kogel uit het doel geranseld door keeper Wouter Beukers. In de rebound scheerde de bal van Genairo Promes rakelings over de lat. In de tegenaanval was het Eemdijker Armend Selimi die zijn schot geteisterd zag worden door de lat en met een 0-1 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Was in de eerste helft sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, in de tweede helft waren de bezoekers wat meer in balbezit en in het doelgebied van Purmersteijn te vinden. In de 57e minuut sloeg het noodlot voor Purmersteijn toe. Uit een strakke voorzet van Freek van Belzen raakte centrale verdediger Romeo Fecunda de bal ongelukkig met het hoofd en verdween onhoudbaar achter zijn doelman Thomas Hoekstra in de touwen: 0-2. Hierna speelde het niet spectaculair maar degelijke en fysieke sterke Eemdijk de wedstrijd rustig uit en wist Purmersteijn geen scoringskansen te creëren. In de 76e minuut kwam een pass van Zegers Beukers in bezit van de geheel vrijstaande Jesper van Dalen, die doelman Thomas Hoekstra kansloos liet. Volgens velen zat er een luchtje van buitenspel aan vast, maar de arbiter weer resoluut naar de middenstip: 0-3. In de slotfase kreeg Jesper van Dalen nog een kans om zijn derde treffer te scoren maar geheel vrij voor Thomas Hoekstra schoot hij naast. De goedleidende scheidsrechter Raymond Meilink hield de kaarten op zak en werd goed geassisteerd door zijn assistent-scheidsrechters.

Bij Purmersteijn zaten er een paar spelers niet in de wedstrijd en ook Mark de Loor, waar alle hoop op gevestigd was, kon niet brengen waarop men gehoopt had. Voor Purmersteijn wordt de situatie er niet beter op. Zaterdag moet het proberen voor een verrassing te zorgen tegen HZVV.