Purmersteijn verslikt zich in thuisduel tegen AFC’34

Purmersteijn heeft op eigen veld een onverwachte en dure nederlaag geleden tegen AFC’34. De Alkmaarders hadden daarbij wel een eigen doelpunt van Purmersteijner Timo Polman nodig om op 0-1 te komen. Voor de ploeg van trainer-coach Mo el Bouziani een vervelende nederlaag tegen een middenmoter, waar Purmersteijn zelf nu ook toe behoort.

Al vroeg leek het onbegonnen werk te gaan worden voor Purmersteijn. In de zesde minuut kwam AFC’34 met enig geluk op voorsprong. Timo Polman werkte onbedoeld de bal achter zijn eigen keeper Nick van Santen en zette hiermee de Alkmaarders op een 0-1 voorsprong. ,,AFC’34 was de betere ploeg in de eerste helft”, constateerde El Bouziani nuchter. ,,Wij waren zelf niet goed genoeg. Het was niet dramatisch, maar er zat geen energie in de ploeg.”

Ook na de rustpauze kwam de thuisploeg niet direct goed voor de dag. De 0-2 lag – net als in de eerste helft bij de 0-1 – al heel vroeg ‘in het mandje’:  Ties Glas zorgde voor een comfortabele voorsprong voor de gasten.

AFC’34 creëerde verder niets, maar Purmersteijn was ook te onzorgvuldig. De intensiteit ging wel omhoog. Via Omar Nait Aicha kwam Purmersteijn op het scorebord (1-2), met nog ruim een half uur te spelen. ,,We krijgen kansen op de gelijkmaker, waren in fases in de zestien meter van de tegenpartij, maar uiteindelijk moeten we constateren dat we de wedstrijd in de eerste helft hebben verloren. En, we starten opnieuw slecht in de tweede helft”, vond El Bouziani.

Zo liet Purmersteijn het na om dicht in de buurt bij koploper Ajax te blijven. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A.

Bekijk hier alle foto’s van José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)