Home / Hoofdklasse A zondag / Purmersteijn weet Mylan Polman na twee jaar terug te halen
Mylan Polman

Purmersteijn weet Mylan Polman na twee jaar terug te halen

Mylan Polman keert deze zomer terug naar Purmersteijn. De aanvaller maakte twee jaar geleden de omgekeerde overstap, maar ziet inmiddels weer voldoende perspectief om in Purmerend te slagen.

De voetballer vertrok in de zomer van 2019 naar De Dijk voor meer speeltijd. In Amsterdam deed hij het in zijn eerste seizoen uitstekend met negen doelpunten uit twintig competitiewedstrijden. “We beschikten dat jaar over kwalitatief goede spelers, maar hadden het alsnog lastig in de Hoofdklasse”, vertelt Polman over zijn periode bij De Dijk. “Afgelopen seizoen waren we weer een stuk minder en moesten we strijden voor degradatie. Aangezien onder meer Sammie Fiddani en Daan Pruim deze zomer vertrekken, ging ik zelf ook even achter mijn oren krabben.” Polman merkte dat hij als aanvaller bij De Dijk steeds minder in het zestienmetergebied van de tegenstander kwam. “Als aanvaller wil je simpelweg tot zoveel mogelijk kansen komen en dat ging steeds moeilijker bij De Dijk. Toen ik vervolgens met Purmersteijn in gesprek raakte, voelde het direct goed. Ik ben De Dijk zeer dankbaar voor de afgelopen twee seizoenen, waarin ik een hoop heb geleerd.”

Polman komt bij Purmersteijn samen met zijn broertje Timo te spelen. “Het is een groot verschil met twee jaar geleden, toen ik de club verliet. Destijds had ik nog relatief weinig ervaring en maakte ik niet altijd kans op een basisplaats. Inmiddels heb ik bij De Dijk ervaring opgedaan en weet ik hoe het is om in de Hoofdklasse te spelen. We beschikken bij Purmersteijn over een jonge groep met veel potentie. Ik ga mijn best doen om mijn nieuwe teamgenoten te helpen.” Hoewel hij nooit onder Mo Bouziani speelde, kende de nieuwe hoofdtrainer van Purmersteijn hem wel al. “Het voelt goed dat iedereen op nul begint en het dus weer moet laten zien. Hopelijk kan ik zoveel mogelijk meespelen en laten zien wat ik waard ben. Mijn doelstelling is om vergelijkbaar als bij De Dijk minimaal een doelpunt per twee wedstrijden te maken.”

Technisch manager Marco Daman is zeer content met het terughalen van Polman: “Het is weer een jongen uit onze eigen opleiding die terugkeert. Purmersteijn verliest zijn talenten zeker niet uit het oog. Dat laat deze transfer nog maar eens zien.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Purmersteijn

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)