Home / Algemeen / Purmersteijn zakt diep door de ondergrens bij SWZ Boso Sneek

Purmersteijn zakt diep door de ondergrens bij SWZ Boso Sneek

“Ik had wel negen spelers kunnen wisselen.” Bij Purmersteijn-trainer Martin van Ophuizen stond het gezicht op onweer na afloop van de wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek. De zondag Hoofdklasser liet het behoorlijk afweten in Friesland en Van Ophuizen vond het een schande dat zijn ploeg met 4-1 van zo’n matige tegenstander kon verliezen.

In het eerste kwartier leek er nog niets aan de hand. Purmersteijn voetbalde uitstekend en kwam na acht minuten op voorsprong. Stefan van Wonderen de bal met wat geluk aan zijn voet, bedacht zich geen moment en joeg de bal in de touwen: 0-1. Ook hierna drukten de Purmerenders de thuisploeg in de verdediging, maar ontbrak het aan precisie om de voorsprong uit te bouwen. Na twintig minuten was het gedaan met het overwicht en kroop SWZ Boso Sneek uit haar schulp. De fysiek sterkere tegenstander pakte Purmersteijn wat harder aan.

Na 27 minuten kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Purmersteijn-verdediger Bowedee Burleson, die vlak daarvoor nog de lat raakte, gaf zijn directe tegenstander Alwin Velds teveel ruimte. Met een strakke voorzet stelde hij Kevin Huitema in staat om de 1-1 te maken. Purmersteijn kreeg vervolgens weer kansen op de voorsprong, maar een schot van Robbert Jan Orij eindigde via de vingertoppen van doelman Boersma tegen de paal en ook Daniël Schermer stuitte op de sluitpost.

SWZ Boso Sneek hanteerde veelvuldig de lange bal, waardoor de onzeker ogende defensie van Purmersteijn onder druk kwam te staan. Het leidde in de 54ste minuut tot de 2-1, toen Gerben Visser met een bekeken schot doelman Richard de Groot in de rechterbovenhoek kansloos liet. Deze achterstand was licht tegen de verhouding in, omdat daarvoor invaller Donny Gerver (te zacht) en Van Wonderen (stijlvolle redding Boersma) namens de gasten dicht bij de 1-2 waren.

Een kwartier voor tijd gooiden de Friezen het duel in het slot. Na goed doorkoppen van Visser kon de vrijstaande Jordy Torenbeek de 3-1 simpel binnen tikken. Purmersteijn kreeg geen kansen meer op de aansluitingstreffer en ging daardoor voor de tweede keer op vreemde bodem onderuit, na een ontluisterende tweede helft. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Archieffoto: José Mol

Send this to a friend