Home / Homepage / Purmersteijn zakt door nieuwe ongelukkige nederlaag verder weg

Purmersteijn zakt door nieuwe ongelukkige nederlaag verder weg

Na een ongelukkige nederlaag vorige week bij MSC (2-1) heeft zondag Hoofdklasser Purmersteijn zich niet kunnen herpakken tegen RKZVC. De ploeg van Martin van Ophuizen was opnieuw de bovenliggende partij, maar bleef na afloop door een late tegentreffer met lege handen achter: 1-2.

In de beginfase had Purmersteijn het meeste balbezit. In de achttiende minuut zag Robert Jan Orij de doelman van de bezoekers ver voor zijn doel staan, maar zijn schot van afstand suisde over de lat. Nog geen minuut later redde de doelman knap op een inzet van Dyllandro Panka. Vervolgens werd spits Martijn van Oers door Panka vrij voor de keeper gezet, alleen wist hij deze kans ook niet te verzilveren. Het was een fase waarin Purmersteijn domineerde en de bezoekers zich moesten beperken tot verdedigen. In de 34ste minuut kopte Van Oers voorlangs en schoot Daniël Schermer tegen de lat. Vlak voor rust kreeg Schermer opnieuw een kans, maar nu werd zijn inzet knap gestopt.

In de tweede helft nam Purmersteijn opnieuw het heft in handen en was het veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden. In de 58ste minuut werd Schermer goed bereikt door Panka, alleen trof de middenvelder opnieuw de lat. De thuisploeg bleef kansen creëren terwijl de bezoekers alleen maar gevaarlijk konden worden met een counter. Zo’n snelle tegenaanval leidde na 68 minuten ook de openingstreffer. Een harde knal van Waldo Rhebergen verdween, onhoudbaar voor doelman Richard de Groot, in de verre hoek: 0-1.

De thuisploeg moest hierna meer risico’s nemen, waardoor de bezoekers ook meer ruimte kregen in de tegenaanval. Tien minuten voor tijd zag RKZVC-invaller Storkhorst zijn inzet via de paal terug in het veld stuiteren en ontsnapte Purmersteijn. Vlak daarna kwamen de Purmerenders op gelijke hoogte. Een vrije trap van Panka werd onderweg naar het doel licht getoucheerd door een verdediger: 1-1.

Toch lukte het Purmersteijn niet om het punt over de streep te trekken. In de blessuretijd werd Storkhorst in het strafschopgebied onderuit gehaald door Rowin Mol, waardoor RKZVC een strafschop kreeg. Wouter Pillen maakte geen fout en bepaalde zo de eindstand op 1-2.

Door de nederlaag is de ploeg van Martin van Ophuizen zelfs naar de voorlaatste plaats gezakt. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop en ook een cruciale, wanneer Purmersteijn op bezoek moet bij Fortuna Wormerveer. De promovendus staat op basis van een iets beter doelsaldo één plaats hoger. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol